va rog sa ma ajutati pentru a gasi legea in care este mentionat clar, ca angajatorul este obligat sa imi acorde un procent din salariul persoanei ale carei sarcini le-am preluat.
Mentionez ca aceasta colega este in concediu crestere copil iar eu am preluat toate atributiile ei, pe langa ce aveam eu. Nu am primit nimic in plus la salariu.....este corect?
CCMN art.41 alin.3 lit. f) "pentru exercitarea şi a unei alte funcţii se poate acorda un spor de până la 50% din salariul de bază al funcţiei înlocuite; cazurile în care se aplică această prevedere şi cuantumul se vor stabili prin negocieri la contractele colective de muncă la nivel de ramură, grupuri de unităţi sau unităţi."
Exceptie sectorul bugetar.
cereti angajatorului sa incheiati un act aditional la c.i.m. in care sa fie precizat si acest spor nu numai "completari" la fisa postului sau "si alte atributii"...
Am inteles ca exisa o lege in care este mentionat mai clar acest lucru, in afara de contractul colectiv de munca: art 41 f). "f) pentru exercitarea si a unei alte functii se poate acorda un spor de pana la 50% din salariul de baza al functiei inlocuite; cazurile in care se aplica aceasta prevedere si cuantumul se vor stabili prin negocieri la contractele colective de munca la nivel de ramura, grupuri de unitati sau unitati."
si codul muncii:"Art. 35. [cumulul de funcţii]
(1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.