avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este legea pentru acordarea sporului pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este legea pentru acordarea sporului pentru exercitarea unei functii suplimetare?

Buna ziua,

Imi puteti spune, va rog, care este legea in temeiul careia se acorda sporul pentru exercitarea unei functii suplimentare si cum se calculeaza acest spor? Ma intereseaza din 2008 in 2010.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 30 Martie 2011
Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 in art.41 alin.3 lit.f stipula : pentru exercitarea si a unei alte functii se poate acorda un spor de pana la 50% din salariul de baza al functiei înlocuite; cazurile în care se aplica aceasta prevedere si cuantumul se vor stabili prin negocieri la contractele colective de munca la nivel de ramura, grupuri de unitati sau unitati.
Multumesc pentru raspuns.

Acest spor se acorda obligatoriu prin lege in cartea de munca?

Va multumesc din nou anticipat.
Acest spor trebuia prevazut intr-un act aditional la c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii KITIA KITIA articolul 41 litera f din contractul colectiv de munca nr.2895 /2006 pentru 2007-2010 se poate aplica ? daca nu, de ce? (vezi toată discuția)
Spor la salariu pentru activitati noi prestate misscorinutza misscorinutza va rog sa ma ajutati pentru a gasi legea in care este mentionat clar, ca angajatorul este obligat sa imi acorde un procent din salariul persoanei ale carei ... (vezi toată discuția)
Pentru cumul de functii se da un spor de 30%? MihaelaBrancus MihaelaBrancus Va multumesc mult pentru raspuns, numai ca acum am dat in alta nelamurire: in CCM-ul nostru nu este prevazut nimic referitor la cumul de functii. Avem alte ... (vezi toată discuția)