avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii

articolul 41 litera f din contractul colectiv de munca nr.2895 /2006 pentru 2007-2010 se poate aplica ? daca nu, de ce?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:10, 27 Februarie 2010
1. Este vorba de art.41(2), lit.f) care spune:
f) pentru exercitarea si a unei alte functii se poate acorda un spor de pana la 50% din salariul de baza al functiei inlocuite; cazurile in care se aplica aceasta prevedere si cuantumul se vor stabili prin negocieri la contractele colective de munca la nivel de ramura, grupuri de unitati sau unitati.
2. Din text reiese ca nu este obligatoriu (se poate acorda) decat daca este specificata aceasta clauza in CCM aplicabil la unitatea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru cumul de functii se da un spor de 30%? MihaelaBrancus MihaelaBrancus Va multumesc mult pentru raspuns, numai ca acum am dat in alta nelamurire: in CCM-ul nostru nu este prevazut nimic referitor la cumul de functii. Avem alte ... (vezi toată discuția)
Spor la salariu pentru activitati noi prestate misscorinutza misscorinutza va rog sa ma ajutati pentru a gasi legea in care este mentionat clar, ca angajatorul este obligat sa imi acorde un procent din salariul persoanei ale carei ... (vezi toată discuția)
Care este legea pentru acordarea sporului pentru exercitarea unei functii suplimetare? irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, care este legea in temeiul careia se acorda sporul pentru exercitarea unei functii suplimentare si cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)