avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor la salariu pentru preluare de noi atributii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor la salariu pentru preluare de noi atributii specifice altui post

Va rog sa imi spuneti care este legea in care este mentionat clar ca angajatorul este obligat sa acorde un procent din salariul celui ale carui sarcini le-am preluat.
Mentionez ca de un an, pe langa atributiile specifice fisei postului am preluat si sarcinile altui post (tipa fiind in conc crestere copil). Nu am primit nici un spor.
Am citit in Contractul colectiv de munca, art 41, (3) pct f: "pentru exercitarea si a unei alte functii se poate acorda un spor de pana la 50% din salariul de baza al functiei inlocuite; cazurile in care se aplica aceasta prevedere si cuantumul se vor stabili prin negocieri la contractele colective de munca la nivel de ramura, grupuri de unitati sau unitati" sau in codul muncii, art 35 (1): "1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea."
Insa am auzit ca exista o lege, in care este mentionat clar procentul ce trebuie sa il primesc pentru munca prestata in plus.
Va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 11:06, 28 Ianuarie 2010
Articolele spuse de dvs reprezinta baza legala ptr acordarea sporului la salariu in cazul cumului de functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor la salariu pentru activitati noi prestate misscorinutza misscorinutza va rog sa ma ajutati pentru a gasi legea in care este mentionat clar, ca angajatorul este obligat sa imi acorde un procent din salariul persoanei ale carei ... (vezi toată discuția)
Pot refuza semnarea unei decizii? orlandobarbulescu orlandobarbulescu Buna ziua! Am primit o decizie de a prelua prin cumul unele functii pe care le-a detinut o alta persoana retrasa din unitate. In trecut am primit si alte ... (vezi toată discuția)
Spor gestiune ancamavrodin ancamavrodin Poate cineva sa imi spuna in ce procent se poate acorda acest spor de gestiune si care este baza legala? Multumesc din suflet, o seara buna. (vezi toată discuția)