avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchidre firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchidre firma

buna dimineata , nu stiu daca m-am exprimat corect prin "inchidere firma". Anul trecut prin octombrie am deschis o firma, dar aceasta nu a avut activitate deloc pana acum a stat in lipsa activitate, nu am avut spatiu si nu am putut sa mai fac ceea ce doream. VA ROG DACA PUTETI SA-MI SPUNETI CE ANUME TREBUIE SA FAC SI CE ACTE IMI TREBUIE PTR A O INCHIDE .
P.S. IN CAZUL IN CARE NU DESFOSORI ACTIVITATE LA O FIRMA TREBUIE SA PLATESTI IMPOZITUL FORFETAR.

MULTUMESC MULT PTR TIMPUL ACORDAT.
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 14:02, 20 Octombrie 2009
Buna ziua.
Eu va sfatuiesc sa o suspendati pe o perioada de maxim 3 ani sau sa o declarati inactiva la Administratia Financiara.
Aceste proceduri presupun costuri incomparabile mai mici decat cele cu dizolvarea firmei si lichidarea acesteia.

Pentru mai multe lamuriri, uitati-va pe pagina Registrului Comertului, la formalitati si veti vedea documentele necesare.

O zi buna.
Daca activitatea societatii nu a fost suspendata se plateste impozitul forfetar.

In ceea ce priveste activitatea societatii, depinde de ce va doriti pe viitor, daca doriti inceperea activitatii in cel mult 3 ani, este bine sa suspendati activitatea, daca nu doriti sa desfasurati activitate pe societate recomanda sa o radiati costurile nu sunt asa exagerate (intradevar sunt mai mari decat pentru suspendare si dureaza mai mult) si in plus dupa 3 ani de la suspendare daca nu se incepe activitatea pe firma tot la radiere se va ajunge ceea ce presupune alte costuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma? fireking fireking buna ziua, As dori sa va intreb daca se plateste impozit forfetar pentru o firma infiintata in toamna anului 2009. Firma nu a avut nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Imp. forfetar crea crea Firma are activitatea suspendata din data de 14.12.2006 pana 13.12.2009 Am anuntat ANAF-ul judetean , prin depunerea unei copii dupa Hotararea AGA.( ca nici ... (vezi toată discuția)
Impozit minim in cazul firmelor inactivi Mariko Mariko Buna ziua! Au trecut cativa luni si inca nu m-am putut lamuri, daca firmele inactivi trebuie sa plateasca impozit minim sau nu? Firma despre care este vorba nu ... (vezi toată discuția)