avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna seara!
Dacă tatăl meu a primit de la bunicul prin testament autentificat toate bunurile sale mobile și imobile cu, condiția de a avea grijă de el și de bunica până la moartea lor și să se ocupe de cheltuielile înmormântării lor ( ultimul dintre bunici ă decedat în 1999) nepoții celuilalt frate decedat de asemenea pot să-l împiedice pe tata să intabuleze casa și pămînturile aferente?
Vă mulțumesc
Florin
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 12:13, 4 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce figurează la cartea funciara?
Buna seara
Foaie de avere
La cartea funciară figurează casa+ curte intravilan suprafața de 500 stânjeni
Foaie de proprietate
F.Gheorghe(bunicul) cota de 1/8

Atât scrie
Vă mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezbate succesiunea după bunic la notar pe baza tesramentului si cu certificatul de moștenitor face intabularea.Nici nu trebuiesc chemați frații. Aceștia vor putea contesta certificatul de moștenitor și testamentul în instanță,nu aveți nici o obligație sa-I chemați la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sora ? gigelas gigelas Au fost 3 frati.Fiecare cu casa lor. Unul a murit,iar averea a ramas mostenitorilor acestuia (a avut copii). Recent,a murit si sora,dar aceasta nu are ... (vezi toată discuția)
Testament maricaluminita maricaluminita Am primit prin testament de la o persoana care nu-mi este ruda, universalitatea bunurilor sale mobile si imobile, declarandu-ma legatar universal. persoana a ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)