avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Închiriere apartament prin SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Închiriere apartament prin SRL

Buna ziua, vreau sa cumpăr un apartament prin credit persoana fizica, pe care să îl închiriez. Având în vedere greutatea cu care se desfășoară lucrurile la ANAF cu declarare, taxe and all, as vrea sa îl trec prin comodat pe SRLul pe care îl am deja și să închiriez pe SRL.
In aceasta situatie:
(1) e nevoie de declarare de punct de lucru la adresa?
(2) e nevoie de schimbare regim de utilizare?
(3) e vreo problema din punct de vedere legal?
(4) firma plătitoare de TVA poate factura închiriere fara TVA?
Mulțumesc.
Pentru a-l inchiria pe firma, societatea trebuie sa aiba in obiectul de activitate , avizat la reg. comertului "inchirieri imobile ," In contractul de comodat sa fie specificat ca proprietarul (comodantul) permite subinchirierea . Imobilul va deveni nerezidential si se va majora impozitul . Firma va incasa chiria , factura va cuprinde TVA .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intre persoana fizica si juridica marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Pot face un contract de comodat intre persoana fizica si juridica (imobilul este al administratorului ca persoana fizica) si cea din ... (vezi toată discuția)
Infiintare frizerie cyp80myr cyp80myr Am 32 de ani si as dori sa deschid o frizerie,dar nu am calificare.Se poate?Am spatiul meu si pentru ca nu am calificare ,as dori sa inchiriez scaune.Daca se ... (vezi toată discuția)
Firma straina inchiriaza (da in chirie) spatiu agnes1999 agnes1999 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri, va rog sa ma sfatuiti, in cate locuri am intrebat fiecare are alte pareri. Firma straina cumpara spatiu de productie ... (vezi toată discuția)