avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi-au crăpat pereții din cauza lucrărilor efectuate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi-au crăpat pereții din cauza lucrărilor efectuate în apartament de vecinul de dedesubt. Îl pot acționa în judecată?

Vecina de la et 1 de sub apartamentul meu a executat lucrari de amenajari interioare si timp de 6 luni aproape zilnic mi a forat creierii cu tot felul de aparate, a daramat toti peretii si a facut foarte multe modificari. Am fost intelegatoare timp de 3 luni si nu am spus nimic, dupa 3 luni neputand sa ma odihnesc din cauza zgomotului, lucrand in ture si eu si sotul am sunat la asociatie, am luat nr vecinei, am sunat o si i am explicat situatia, am vorbit civilizat, am intrebat o cat mai dureaza sa stiu la ce sa ma astept, am fost in apartament si am vazut ce lucrari a efectuat. Ideea e ca m am suparat tare in momentul in care au inceput sa mi se crape peretii.
Nu am fost absurda, toata lumea isi renoveaza apartamentul dar fratilor in 6 luni am vazut cum s au construit blocuri, mai ales ca doamna are firma de constructii. A sustinut ca are autorizatie iar dupa 6 luni de zgomot infernal nu am rezistat si am sunat la inspectia in constructii si ce sa vezi doamna nu avea niciun fel de autorizatie. Mai mult decat atat a sustinut faptul ca lucrarile au durat atat de mult din cauza mea. Datorita faptului ca am fost rabdatoare si intelegatoare si doamna a fost de a dreptul nesimtita vreau mai mult decat sa plateasca o amenda
Nu mi se pare normal sa suport atata timp acest zgomot si mai ales faptul ca acum sunt nevoita sa ma apuc de renovari ca nu pot sta cu peretii crapati in casa. Indrumati ma va rog cum pot face, eventual sa ma ajutati cu o baza legialativa. Multumesc! Tin sa precizez ca lucrarile la apartamentul vecinei sunt pe departe de a fi finalizate...
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Din pacate aveti dreptate... si din pacate de multe ori nu rezolvi nici cu avocatii nici cu instanta... Doamna are relatii si in justitii ca la inceput cand am discutat cu dumneai mi-a spus ca apartamentul il va inchiria unor magistrati, desi nu are drept de inchiriere ca e cumparat prin credit ipotecar. Doamna e intr-o continua ilegalitate. Mai are stabilit si sediu de firma in acelasi apartament si a fentat semnatura mea. A luat o semnatura de la o vecina care nu are niciun perete comun cu apartamentul ei. Oricum adun dovezi si in cel mai scurt timp posibil o actionez in instanta. Multumesc tuturor pentru sfaturi si sper sa nu traiti experianta mea neplacuta! O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decupare gol de usa in perete de rezistenta - bloc pe cadre de beton CristiACB CristiACB Buna ziua. Sunt presedintele de Asociatie al unui bloc cu 10 etaje. De curand la etajul 6 al blocului s-a mutat cineva care a dat jos de pe pereti tot ce a ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie - abuz / incalcarea dreptului de proprietate mariaM24 mariaM24 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, iar un locatar de la parter a spart doi pereti interiori, un perete exterior pentru a patrunde intr-un alt ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament vecin, rezultat pereti crapati la mine utilizatorcosmin utilizatorcosmin Buna ziua, O cunostinta dintr-ul alt oras are un aparament care este la ultimul etaj intr-un bloc cu 4 etaje nou construit (nou de aprox. 7 ani). A tot ... (vezi toată discuția)