avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... taxa 3% timbru intrebare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

taxa 3% timbru intrebare

Avocatul meu m-a informat ca la Judecatoria sector 3 instanta a hotarat plata noii taxe de timbru de 3% pentru un proces de partaj inceput in luna aprilie, proces pentru care s-a platit taxa la data respectiva. Mai stie cineva un caz similar?
Multume
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 11:50, 20 Octombrie 2009
interesant !!

legea nr. 277 care modifica taxele de timbru a fost publicata in monitorul oficial in luna iulie . ca atare, cauzele ce au ca obiect partajul , introduse anterior intrarii in vigoare a acestei legi, nu intra sub incidenta acestor modificari .
astfel incat taxa de timbru in cazul dvs ar trebui sa fie in cuantum de 19 ron, cum era initial.
Ca si alte legi,Legea nr.276/2009,nu are efect retroactiv,neretroactivitatea legii fiind un principiu de baza al Constitutiei,astfel ca masura luata de instanta este nelegala,cum de altfel bine a constatat si distinsa d-na avocat R.A.Stancu.
Timbrarea in cazul dvs.se va face in conformitate cu prevederile legii anterioare,adica cu 19 RON

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri partaj judiciar aneste aneste Buna ziua, ma intereseaza sa aflu care sunt costurile asociate procesului de iesire din indiviziune. Cautand pe forum si pe Internet am gasit ... (vezi toată discuția)
Partaj - taxa judiciara de timbru Razvan Florescu Razvan Florescu Conform Legii 276/2009, cereri de partaj - taxa de timbru se va calcula 3% la valoarea masei partajabile !!!! Astfel, o familie cu doua apartamente si un ... (vezi toată discuția)
Cerere stramutare proces !! ion-alin ion-alin Doresc stramutarea unui proces la o alta instanta de acelasi grad facand o cerere catre I.C.C.J pe motive de banuiala legitima . 1.Care este taxa de timbru ... (vezi toată discuția)