avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este abatere disciplinara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este abatere disciplinara?

Poate fi considerata abatere disciplinara refuzul salariatului de a se inscrie la curs de SSM, pentru a fi numit lucrator desemnat, fara a indeplini conditiile de a urma acest curs?. adica are pregatire superioara in specializarea Drept si nu in profil tehnic
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 19:10, 6 Februarie 2018
Angajatorul stie, i-am prezentat legea si ce conditii se cer si a zis ca el stie ce e mai bine pt institutie si ca daca nu fac ce zice ma sanctioneaza.
El poate știe mai bine dar dacă Legea spune altceva ne luam după Lege că de aceea este Lege...asa putem face fiecare ce ne taie capul și gata :)))) Din ce cunosc sancțiunile se pot da după o cercetare disciplinară... Dacă sunteți sigură că nu îndepliniți condițiile legale pentru a urma acel curs ii puteți face pe plac urmând ca instituția, firma, ce susține acel curs să vă respingă cererea de înscriere pentru nerespectarea cerințelor minime...Asa poate scăpați de insistențele șefului atotștiutor... E instituție publică sau privată?
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
Ionut.ion, utilizator
institutie publica . dar culmea, am vorbit la o firma care se ocupa cu asa ceva si au spus ca nu e nicio problema ca am studiat dreptul. asa zice legea dar nu e obligatoriu.asa gandeam si eu, de ce mai exista legi daca facem ce vrem ?
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
raisa-gabriela, utilizator
Poate aveti studii liceale in domeniu, nu stiu ce sa va spun...Din ce stiu in legr, Hg., scrie studii in profil real sau tehnic...poate va " incadrati" la " real"... Oricum, dupa parerea mea, nu eate un domeniu asa greu, nu cred ca o sa fiti singura, o sa aveti un sef ce va verifica si aproba actele ce le intocmiti... Acum face-ti cum doriti, cum spunea si domnul consilier, aveti dreptul a refuzati.... Mult succes in toate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare fisa postului dana manea dana manea lucrez la un spital. suntem in prag de acreditare si conform standardelor trebuie actualizate fisele posturilor. avem salariati care refuza sa semneze fisele ... (vezi toată discuția)
Sarcini abuzive in fisa postului? pot sa nu semnez noua fisa a postului? mariamihalache mariamihalache Eu am in fisa postului o sarcina \"sa pregatesc inlocuitor\". Anul trecut sefa de secti a incercat sa-mi schimbe fisa postului, adaugandu-mi o sarcina pe care ... (vezi toată discuția)
Fisa de post iancu123 iancu123 daca un angajat refuza sa semneze fisa postului, care sunt consecintele pe care le poate suporta? (vezi toată discuția)