avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contractul de v/c auto completat pe formular descarcat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contractul de v/c auto completat pe formular descarcat de pe net

Pentru radierea fiscala de catre vanzator si inregistrarea la fisc a vehicului de catre cumparator este valabil contractul de v/c auto daca se completeaza un model descarcat de pe internet?
Nu am gasit in legislatie obligativitatea incheierii contractului de v/c auto la un centru de intermedieri.

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:34, 5 Februarie 2018
Din septembrie 2016 au fost aduse modificari la procesul si documentele necesare inmatricularii unui bun mobil
Cu aceasta ocazie a fost eliminata necesitatea autenticitatii RAR pentru masinile inregistrate in Romania sau plata impozitului de catre vanzator, pe anul in curs,
Pentru inregistrarea -radiere si notare auto pe si de pe rol fiscal, din septembrie 2016 este necesar un nou formular, “Contract de instrainare-dobandire a unui mijloc de transport”,
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebarea era alta, daca este valabil un "act" de vanzare/cumparare auto descarcat de pe net si completat intre parti fara sa se apeleze la un centru de intermedieri.
Scopul intrebarii era evident, evitarea platii unui comision de intermediere in conditiile in care formularul poate fi completat de cei implicati in tranzactie.

Intre timp m-am lamurit, am cautat informatii mai personalizate si am constatat ca nu am cautat unde trebuie.

Atat contractul cat si fisa de inmatriculare sunt valabile in conditiile completarii olograf a formularelor descarcate de pe net.

[ link extern ]

Nu inteleg motivul pentru care pe site-ul prefecturii B se mentioneaza ca trebuie sa fie completate olograf si nu pe calculator, formularele descarcate sunt in versiune editabila (.doc).

Din sursa sigura si verificata (coleg de serviciu care a instrainat masina) sunt valabile si cele completate pe calculator si semnate in orginal (5 ex. orig. - 1 primarie fisc vanzator ptr eliberare certificat fiscal si radiere fiscala, 1 vanzator arhiva persoanal, 2 cumparator, 1 politie ptr inmatriculare cumparator).

Multumesc pentru raspuns si implicare.
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
cyan, moderator
@cyan

Inca o data remarc ca initial puneti intrebarea
este valabil contractul de v/c auto daca se completeaza un model descarcat de pe internet?
,dupa care reveniti
Intrebarea era alta, daca este valabil un "act"

Ordinul nr. 1069/2016 pentru aplicarea pct. 101 alin. (3) din Hotararea de Guvern nr. 1/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal – publicat în Monitorul Oficial, a impus utilizarea unui nou model de formular de tranzactie auto, care a inlocuit vechiul contract de vanzare-cumparare auto, si care poarta denumirea de “Contract de instrainare-dobandire a unui mijloc de transport”-care este actualmente documentul in baza caruia se poate face inmatricularea unui bun mobil
Pentru evitarea situatiilor cand cumparatorul depasea termenul de 30 zile in care avea obligatia de a inregistra fiscal mijlocul de transport dobandit si refacea contractul de vanzare-cumparare cu o data mai recenta, ordinul mentionat prevede obligativitatea incheierii contractului de instrainare-dobandire in 5 exemplare, din care unul este original si este semnat de ambele parti si 4 sunt fotocopii care contin pe ele mentiunea –conform cu originalul.
Cele 5 exemplare de contract se folosesc astfel:
– un exemplar – originalul – ramane la persoana care dobandeste – cumparatorul autovehiculului;
– un exemplar din cele 4 copii ramane la persoana care instraineaza – vanzatorul autovehiculului;
– un exemplar din cele 4 copii se depune si ramane la organul fiscal al persoanei care instraineaza – vanzatorul autovehiculului;
– un exemplar din cele 4 copii se depune si ramane la organul fiscal al persoanei care dobandeste – cumparatorul autovehiculului;
– un exemplar din cele 4 copii se depune la organul competent privind inmatricularea/inregistrarea/radierea mijloacelor de transport (politie), dupa ce organul fiscal de la domiciliul dobanditorului mentioneaza pe acesta numarul de inregistrare din Registrul de evidenta a mijloacelor de transport;
Noutatea documentului consta in acea ca formularul nou are prevazute, in partea superioara, lateral stanga si dreapta, doua chenare care vor fi completate de catre organul fiscal al persoanei care instraineaza, odata ce mijlocul de transport este radiat fiscal.
Numai dupa completarea celor doua chenare, pe toate exemplarele, restul de 3 exemplare de contract vor fi predate cumparatorului impreuna cu autovehiculul si actele acestuia.

@ynocentta, incercati permanent sa rasuciti pe toate partile sensul unui cuvant, se putea intelege destul de simplu ca intrebarea viza valabilitatea intocmirii unui document/act de transfer a proprietatii asupra unui vehicul !
Ca-i spune contract de v/c sau de instrainare tot lucrul ala este ca sa nu spun altfel!
Am intrebat daca este valabil, atat, daca este valabil.
Nu am intrebat daca si-a schimbat numele, cum se completeaza, cate exemplare si altele!
Ca este alt model de formular e alta mancare de peste.
Nu am avut timp suficient ieri sa ma informez suficient si am crezut ca primesc un raspuns din partea cuiva care s-a lovit de asa ceva. Puteati foarte frumos sa dati raspunsul complet de prima data cu justificarea din al doilea mesaj si eram foarte multumit! Cu toti desteptii din autoritatile statului ajungi sa iti iei campii pentru ca iti cauta un motiv sa te puna aiurea pe drumuri. A se vedea indrumarile de pe site-ul prefecturii B, unde te informeaza ca trebuie sa il completezi olograf dar iti pun formularul in format editabil! Adica o prostie.
Offtopic!
Ca de obicei trebuie sa continuam polemica, cum se da un raspuns complet, cum trebuie justificat de prima data!! V-am mai rugat si cu alte ocazii, nu mai postati generalitati daca nu indicati si temeiul legal. V-am rugat si in topicul deschis de userul care dorea sa achizitioneze din partile comune, indicati-i userului care este procedura si prevederile legale, l-ati lasat cu ochii in soare! Eram chiar foarte sigur ca nu veti pierde ocazia sa imi "demonstrati" experienta dvs vasta. Am rugamintea sa nu va mai implicati in topicurile pe care le deschid chiar daca raspunsul este la obiect. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto Cristi Cristi Cristi Cristi Buna ziua,as avea nevoie de ajutor,doresc sa achizitionez un automobil,masina mica, va rog vsa imi spuneti pasii completi pe care trebuie sa i fac ,adica ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la impozit alina240 alina240 Bunaziua, Am o nelamurire legata de impozitul auto si as dori daca poate cineva sa ma ajute. In anul 2002 am vandut un autoturism cu acte in regula si am ... (vezi toată discuția)
Etape vanzare masina andreiionel andreiionel Vreau sa vand masina. Care sunt etapele care trebuiesc parcuse.? (vezi toată discuția)