avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pensie strainatate impozitare in RO
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pensie strainatate impozitare in RO

Buna ziua,
Locuim momentan in strainatate (Canada), recent s-a stabilit un accord intre Romania si Canada pt. calculul de pensii. Ne gandim ca o posibilitate la pensie sa revenim inapoi in RO. Am lucrat in ambele tari si vom avea pensie si din RO si Cananda la 65 ani. Stiti cumva cum se va calcula impozitul si asigurarile de sanatate in RO? Din ce am inteles la calculul CASS pt sanntate este 5.5% din toata suma de pensie(deci va fi cumul cu cea din Canada)? Dar la impozit? Pensia din Canada va fi odata impozitata.
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
mulinita1970, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozitare pensii din strainatate lacy-macy lacy-macy Sunt beneficiara unei pensii de vaduva din Germania si m-am stabilit din nou in Ro. si acum am primit somatie de la anaf sa ma prezint cu venitul realizat in ... (vezi toată discuția)
Plata cass Florelupu Florelupu Lucrez in strainatate si de cativa ani platesc CAS pentru salariul minim la Casa de Pensii pentru a avea continuitate pe cartea de munca. Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Cass pentru cei care se reintorc in tara si nu au resedinta fiscala ender1986 ender1986 Buna ziua In primul rind scuzati pentru limbajul butucanos. Eu stau in Canada din anii 90, si nu am fost niciodata in evidentza fiscala, in Romania, ... (vezi toată discuția)