avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost înșelat la cumpărarea unei mașini. Cum ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost înșelat la cumpărarea unei mașini. Cum îmi pot recupera banii?

Bună dimineața. In ziua de sambata 03-02-2018 am fost cu sotia sa cumparam un autoturism. Ne-am intalnit cu asa zisul proprietar in curtea unei benzinarii ( LUKOIL PODUL CONSTANTA) dupa ce am facut o verificare a autoturismului (nu foarte amanuntit ) i-am zis respectivului sa facem actele . In actele autoturismului era alta persoana trecuta . Respectivul a zis ca este sotia lui in benzinarie si ca vine si ea. Am crezut de buna cuvinta si i-am dat respectivului banii 3850 lei asteptand sa-i vina sotia ca sa facem actele . Dupa cateva minute respectivul a tot sunat la telefon pe cineva si nu ii raspundea si mi-a zis ca se duce sa vada ce-i cu sotia lui de nu mai apare . Si dus a fost si pana in ziua de azi .
Norocul meu este ca am apucat sa iau toate actele masinii si cheia de la ea .
Cum pot proceda ca sa imi recuperez banii ?
Va mulțumesc anticipat și aștept un răspuns urgent. Am fost la sectia 5 politie am povestit ce s-a intamplat si mi-au zis ca daca pana Luni 05-02-2018 nu ia legatura cu mine respectivul sa merg la orice sectie de politie si sa depun reclamatie pentru înșelăciune. Cum pot sa imi recuperez cel mai repede banii ?
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cozsmin2 , utilizator 10:54, 19 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe cale legala. Depunand o plangere la politie. Benzinariile au camere de filmat si cu siguranta il vor identifica rapid pe respectivul. Problema se pune altfel: daca a cheltuit banii si daca cumva nu este solvabil...o sa dureze pana recuperati banii.
Bun si eu in acest caz pot sa vand masina ? Vreau sa scap de ea

Company Advising a scris:

Pe cale legala. Depunand o plangere la politie. Benzinariile au camere de filmat si cu siguranta il vor identifica rapid pe respectivul. Problema se pune altfel: daca a cheltuit banii si daca cumva nu este solvabil...o sa dureze pana recuperati banii.

In general cam cat timp poate dura ? Sa zicem ca nu este solvabil , ce varianta pot aplica ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti variante, ati fost inselat, trebuie sa va adresati politiei sau parchetului competent.

Am inteles . Maine 06-02- 2018 merg la politie ca sa depun plangerea .
Sper sa recuperez repede banii .
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
Deaconescu Andrei, utilizator

Alte discuții în legătură

Autoturism fara acte BiankaDobrosavljevic BiankaDobrosavljevic Buna! Am o problema destul de mare...Am achizionat un autoturism de la un cetatean roman, care nu avea dreptul de proprietate asupra acelui autoturism. ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana promisiune vanzare masina!!!!! maryprincess maryprincess Buna ziua, am si eu o problema in urma cu 4 ani am incheiat o chitanta de mana redactata pe calculator semnata de mine si potentialul cumparator cum ca primesc ... (vezi toată discuția)
Inselaciune/furt... sau pierderea mea... gabilucian gabilucian Buna seara Am si eu nevoie de sfatul unor persoane in cunostiinta de cauza, am patit urmatoarea intamplare: In data de 06.10.2014 am decis sa imi cumpar o ... (vezi toată discuția)