avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuzurile administratorului de bloc.Modalitati legale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuzurile administratorului de bloc.Modalitati legale de aplanare a conlictelor generate de acesta in raport cu locatarii blocului

Buna ziua.
Am urmatoarea situatie:
De ceva vreme locuiesc doua zile da(cand sunt la munca) doua ba impreuna cu prietena mea in apartamentul proprietate personala a acestia, fara viza de flotant(din cate am inteles nu este necesara numai daca locuiesc permanent acolo).
S-a eliberat postul de femeie de servici, eu l-am acceptat si mi-am facut treaba conform, iar din cauza comportamentului abuziv al administratorului, care imi batea aproape zilnic la usa si mi se adresa arogant''Vezi ca trebe sa faci curatenie'',(prin aceasta actiune deranjqndu-ma in mod repetat, desi i-am spus sa nu ma mai caute pentru motive aiurea)(probabil ca s-a indrgostit de mine, ce stiu eu :))), numai eu de ea nu,da trecem peste) chiar daca conform fisei postului nu trebuia sa fac curat numai de doua ori pe saptamana, ceea ce am si facut!; Am demisionat dupa doua luni, initial am vrut de comun acord, acesta a refuzat,a refuzat si cu preaviz sa-mi primeasca demisia, asa cum spune legea, si sub amenintarea ca stau ilegal in bloc m-a constrans(cu acordul meu) sa desfacem contractul de munca din 1 februarie a.c.
Din luna noiembrie pana in prezent administratorul(e o ea) blocului are un comportament inadecvat verbal fata de mine, mi se adreseaza arogant, ma tot cauta cand prietena mea nu este acasa pe motive vizibil inventate(ma deranjeaza fara motiv), ma tot ameninta ca cheama politita daca nu-mi vad de lungu'nasului(care ca eu nu am nici o treaba cu femeia, ba din contra femeia pana sa aiba acest comportament a fost tot timpul bine primita in casa noastra, chiar si de mine, nu i-am vorbit urat, nici necuviicios), si mai nou pune afise la avizier din care reiese atacul indirect asupra mea, legat cqinele ce-l detin stiind ca doar eu si inca un locatar detinem caini, si aia de talie mica, iar din anuntul suna asa:
''Detinatorii de cainiai aprtamentelor x si y sunt rygati ca pe viitor sa-si duca cainii afara in brate pentru a u face mizerie pe casa scarii.Va aduc la cunostinta ca nu se platesc cheltuieli pentru cainidar daca nu se respecta conditiilese vor introduce cheltuieli
Dupa cum v-am mai spus , printr-o hotarare a majoritatii locatarilor din bloc se poate lua decizia sa nu mai tina nimeni caini sau alte animale in bloc.''
Personal acest anunt al administratorului blocului mi se pare abuziv avand in vedere ca acesta nu a consultat majoritatea locatarilor, detine si el un animal de companie(pisica),decizia(inexistenta) nu a ajuns la presedintele blocului, care este chiar prietena mea, in casa scarii este noroi adus de locatarii blocului, nu cainele meu si al vecinei care sunt de talie mica,(ca drumul de acces este unul de tara si cu noroi pana-n glezne), iar pana si ea, si altii isi lasa deseurile menajere in fata usii de pe o zii pe alta, acestea degajand un miros neplacut, iar din unele din ele scurgandu-se lichide urat mirositoare, de unde reiese clar lipsa mentinerii curateniei in spatiul comun,si ca acest anunt este unul abuziv.
Tin sa mentionez ca administratorul a fost protagonistrul( a cauzat un conflict cu un alt vecin) unui conflict cu un alt vecin(de origine siriana), scuturandu-i repetat firmituri(si alte obiecte) in balconul lui.Acesta cand a rugat-ompoliticos sa-si inceteze actuinea, administratorul i s-a adresat arogant cu ''Nu-ti convine?! Du-te in tara ta'', el fiind cetatean roman, iar la acest incident am fost citat martor de catre politie, martor fara voie bagat tot de catre ea care dupa ce ca a cauzat conflictul, tot ea a facut reclamatie la politie(paradoxal dar real, ca m-a facut sa-mi pierd vremea pe la politie pentru ea, si acuma se apre ca incepe cu mine, numai ca eu vreau s-o opresc legal, ca e femeie, si din principiu nu ''iau de gat(diplomatic)'' femei, asa cum e face to face(nu sunt violent de felul meu :) ) cu un barbat, ca e femeie de asta.
In acest caz, mai pe scurt cand administratorul blocului ma ameninta in mod repetat, vorbeste necivilzat cu mine,arogant, si face astfel de anunturi ce eu le consider atac indirect la persoana mea(acsta a aparut in urma unei discutii libere in timp ce eu faceam curat pe scara si-i ziceam in gluma ca sterg labute de caine, pe langa mocirla lasata de locatari.OK asta imi era job-ul, dar se pare ca administratorul mi-a inors aceste cuvinte impotriva mea sub forma de anunt) cui ma pot adrersa chiar daca nu am forme legale de sedere in apartement, pentru a obliga aceasta femeie sa-si inceteze actiunile ofensive asupra mea(care printre altele o platesc prin consum, ca m-a trecut la consum)?
De asemenea este considerata o masura abuziva daca se decide ca numai cainii se nu se mai tina in bloc, nu se celelalte animale de companie?
In acest caz cui trebuie sa ma adresez in vederea anularii acestei decizii, iar daca nu o respect de ce sanctiuni sunt pasibil?
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
1984a, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:41, 6 Februarie 2018
Va adresati presedintelui asociatiei si ii solicitati sa discute cu adminstratora sa isi corecteze comportamentul.
Dvs intrati in legalitate si inscrieti-va in cartea de imobil daca locuiti mai mult de 15 zile pe luna, solicitarea o adresati presedintelui si nu administratorei.
Cu presedintele de bloc nu-i o problema ca e prietena mea, e mai dificil ca ea e prietena buna cu administratoarea.Acuma sunt curios unde se afla cartea de imobil, ca sa ma inscriu. Am inteles ca nu e mare lucru.
Cartea de imobil o veti gasi la prietena, daca nu o tine ea o intrebati la cine este, de regula CI o pastreaza presedintele sau un membru din CEx.
Din cate am inteles CI-ul este la administrator, care datorita conflictului generat de ea refuza sa ma inscrie pe motiv ca numai proprietarii se inscriu in acea carte.
Exista un cadru legal prin care s-o oblig sa ma inscrie chiar daca refuza, ca la consum m-a trecut, nu stiu in baza carui temei legal din momentul in care nu exist ca locatar.
Inscrierea in cartea de imobil este conditionata de domiciliu si rezidenta dar atata timp cat ati fost bagat in lista de plata trebuie sa va inscrie si in cartea de imobil chiar daca nu aveti mutatie.
Locuiti mai mult de 15 zile pe luna cu prietena in imobil sau nu?
Discutati cu prietena presedinta sa ii bage mintile in cap administratorului.

Alte discuții în legătură

Trecerea in cartea de imobil a unei persoane ce nu are acte ca are resedinta in acesta 1984a 1984a Buna ziua În prezent locuiesc cu prietena mea în apratamentul ei(proprietate personală). Nici unul din noi nu avem flotante sau domiciliul la această ... (vezi toată discuția)
Administrator indiferent si neinteresat anticoade anticoade Buna ziua.Am solicitat si eu administratorului blocului meu sa verifice 2 apartamente din scara mea care au trecute la intretinere cate o singura persona .In ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere lucian1956 lucian1956 Buna seara, Am un apartament pe care l-am inchiriat cu forme legale. Administratorul blocului insista pe langa chirias sa-i dea o copie dupa contractul de ... (vezi toată discuția)