avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator indiferent si neinteresat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator indiferent si neinteresat

Buna ziua.Am solicitat si eu administratorului blocului meu sa verifice 2 apartamente din scara mea care au trecute la intretinere cate o singura persona .In apartamentele cu pricina de care vb locuiesc in ap 1 o mafilie de 5 chinezi si in al doilea o familie cu probleme formata din 6 persoane.si 1 caine,desi administratorul a vazut cu ochi lui faptul ca cele spuse de mine se comfirma nu ia nici o masura si eu care platesc pt 2 persoane 400 ron pe timp de iarna nu mi se pare corect ca cei care au 6 persoane sa plateasca 200 ron pt o singura persoana.DACA STIE CINEVA CE POT FACE SAU UNDE MA POT ADRESA PT ACEASTA CAUZA VA ROG SA MA AJUTATI:):)
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 22:30, 17 Martie 2014
1-Administratorul de imobil este simplu angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunari generale,ale presedintelui si ale comitetului executiv
2-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
3-
HG nr 1588/2007 ART. 17
(1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:

r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu
domiciliul în cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna;
stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita în scris scutirea
de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna,
conform hotarârii adunarii generale;

4-Initial sesizati oficial presedintele de asociatie,care detine autoritatea si competenta sa clarifice astfel de situatii
Daca la nivelul asociatiei de proprietari,va confruntati cu dezinteres/refuz,pentru clarificarea legalitatii domiciliului persoanelor,sesizati oficial sectia de politie,care in temeiul disp L nr 61/1991 are autoritatea si competenta sa verifice statutul si conditiile in care domiciliaza locatarii in imobil de locuit in comun,poate solicita cartea de imobil unde teoretic trebuiesc inregistrati toti locatarii care domiciliaza in imobil provizoriu sau definitiv ,mai mult de 15 zile /luna
HG 1588/2007 Art. 17. — (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
r) stabiIeste cotele de participare pe persoana Ia cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care Iocuiesc temporar, minimum 15 zile pe Iuna; stabileste perioada pentru care proprietarii, nespectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de Ia plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe Iuna, conform hotararii adunarii generale;
s) analizeaza problemele ridicate de membrii asociatiei de proprietari si ia masuni pentru rezolvarea acestora, conform hotararii adunarii generale;

Reprezentantul legal al asociatiei este presedintele, cu el trebuie sa luati legatura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie impotriva societatii care administreaza blocul (dezinteresata) Carmen-Sara Carmen-Sara Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti unde pot reclama societatea ce administreaza blocul unde locuiesc,in cazul in care a fost total dezinteresata sa reapare ... (vezi toată discuția)
Supermarket la parterul blocului mihamihu mihamihu Buna ziua, La parterul blocului meu Billa Romania a deschis un supermarket. Au toate autorizatiile, dar acordul locatarilor a fost obtinut prin frauda. ... (vezi toată discuția)
Spatiu comun uscator ariadna661 ariadna661 Buna ziua In blocul nostru (suntem asociatie de proprietari) avem la ultimul etaj un uscator pe care locatarii il folosesc pentru uscarea rufelor (aceasta ... (vezi toată discuția)