avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul si-a facut gard pe terenul meu pe motiv ca nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul si-a facut gard pe terenul meu pe motiv ca nu are acces la casa

Buna ziua!

Parintii mei au mostenit un teren cu casa de la bunicii mei care au murit. Proprietatea nu este intabulata si avem trei vecini, dintre care unul nu are acces direct la proprietatea lui (teren+casa).

Dupa ce au murit bunicii mei, acesti vecini au venit sa-mi propuna sa le vand o bucata din gradina pentru acces. Le-am spus ca pot oricand sa treaca pe teren cum vor dansii: pe jos, cu masina, cu buldozerul, dar le-am spus ca terenul nu se vinde. Dupa ceva vreme, am trecut prin sat si vad ca respectivii vecini si-au tras gard din drum pana la terenul lor, prin gradina mea. E vorba de o suprafata cam de 2ox4 metri patrati.

Ati putea sa-mi spuneti care ar fi calea de urmat pentru a-mi recupera terenul sau pentru a obtine o despagubire? Mentionez ca acest vecin ar putea cere acces de la ceilalti doi vecini, dar intr-adevar ar fi ceva mai complicat, acestia avand si ceva constructii in curte. Pe terenul nostru este cel mai simplu, fiind vorba de o gradina.
Cel mai recent răspuns: Avocat Minoi , utilizator 20:36, 5 Februarie 2018
Buna ziua,

Simplu actiune de revendicare imobiliara ,prin care solicitati revendicarea terenului .Trebuie sa aveti dovada proprietatii.Sau a dreptului acesteia.

Cu drag
Va multumesc pentru raspuns! In general sunt un tip non-conflictual, dar recunosc, cand am vazut gardul m-am maniat destul de rau. Teoretic vorbind, nu as avea dreptul sa-i adun frumos gardul si sa i-l pun in curte?
Buna seara ,

Teoretic vorbind ,,nu stiu ,,depinde de politia de care apartineti ,sa nu va de-a in judecata ptr distrugere.
Mai bine rezolvati amiabil sau legal . Puteti solicita daune ,,pentru lipsa de folosinta ,,

Depinde de ce avocat alegeti

Cu drag
Aceasta actiune de revendicare imobiliara ar avea rost in conditiile in care legea presupun ca il favorizeaza pe vecin in legatura cu calea de acces spre proprietatea sa? Adica imi revendic terenul ca mai apoi sa fiu nevoit sa- l cedez oricum.
Buna ziua ,

e altceva ,face parte din categoria altui drept decit dreptul de proprietate .Stiti d-voastra ceva ,ceva ,dar este mai ,,altfel,,

Cu drag

Alte discuții în legătură

Va rog o sugestie pentru rezolvarea unui aspect legat de incalcarea proprietatii CristianC63 CristianC63 Detin o proprietate la tara formata din curte cu casa, gradina si pasiune. Ca acte detin titlul pe proprietate, succesiunea si am facut si cadastru si ... (vezi toată discuția)
Mutare gard marianacorina marianacorina vecina mea a darimat gardul acum 3 ani (cel din gradina) deoarece a facut un solar care este pina aproape de razor si nu avea loc sa circule pe linga el. acum ... (vezi toată discuția)
Folosirea abuziva a unui teren Graminede Graminede Casa a fost inchiriata unei societati. In contract s-a mentionat ca o clauza : [b]Se inchiriaza o casa de 80 mp cu anexe; chiriasului i se pune la ... (vezi toată discuția)