La Ploiesti in legatura cu depunerea formularului 230 se solicita depunerea acestuia personal sau cu imputernicit sau prin posta. In unele orase difera, eu primand informatii ca in unele informatii s-au depus cu borderou, altele cu o imputernicire scrisa la calculator si semnata de parti,in alte parti s-a primit idoar imputernicire scrisa de mana, iar in altele li s-a transmis ca doar o imputernicire notariala Sunt informatii pe care eu nu am cum sa le verific, doar le primesc pe retele de socializare.
Doresc sa va intreb, daca conform articolului 18 din Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, imputernicirea nu se impune a fi un act notarial, ci un act olograf? Va multumesc pentru raspuns.
Da, anul acest doar personal,cu imputernicit sau prin posta si imi altceva. Ca poate pe ici, pe colo mai se trece cu vederea, din moment ce li s-a transmis ordin nu aveti ce face.
Ni mi-ati raspuns la intrebare: conform articolului 18 din Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, imputernicirea nu se impune a fi un act notarial, ci un act olograf? Va multumesc pentru raspuns.
radumititean
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Din interpretarea art.18 al.2 Cod de procedura fiscala ( "împuternicitul este obligat să depună la organul fiscal actul de împuternicire, în original sau în copie legalizată..."..."... actului de revocare, în original sau în copie legalizată.".) se deduce ca imputernicrea nu trebuie sa fie un act autentificat notarial, deoarece in acel caz nu s-ar vorbi de original sau copie legalizata, ci de duplicate, deoarece notarii nu mai elibereaza original si nu fac copii legalizate ci emit duplicate de pe original... Lipsa cerintei formei autentice rezulta si din faptul ca legiuitorul si-a schimnbat exprimarea din lege.... In vechiul Codul de procedura fiscala, in vigoare pana in 2015, se prevedea expres ca imputernicirea trebuie sa fie in forma autenitica: OG 92 / 2003 art.18 alin.2: "(2) Împuternicitul este obligat să înregistreze la organul fiscal actul de împuternicire, în formă autentică şi în condiţiile prevăzute de lege..."...