avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Imputernicire - forma autentica
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Imputernicire - forma autentica

Buna ziua

Am mers sa inregistrez un autoturism la D.T.I.L. si acolo am avut surpriza sa aflu ca pentru un imputernicit este necesara o procura notariala in forma originala sau copie legalizata. Uitandu-ma in Codul de Procedura Fiscala (art.18 Alin 1 si 2) am vazut ca "imputernicitul este obligat sa inregistreze la organul fiscal actul de imputernicire, in forma autentica si in conditiile prevazute de lege..."
Intrebarea mea este: o imputernicire semnata de patronul firmei si purtand stampila acesteia nu se poate considera "forma autentica"? Trebuie neaparat legalizata de un notar sau de un avocat?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:08, 23 Septembrie 2008
Autentic inseamna doar la notar, din pacate.
Pentru persoana juridica este buna imputernicirea data de catre conducere, dar intrucat legea nu distinge intre contribuabil persoana fizica si contribuabil persoana juridica, atunci este obligatoriu sa aveti imputernicire facuta la un notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu recunosc notarii români procurile întocmite și apostilate într-o țară ue? bogdan.bobolea bogdan.bobolea Buna ziua, Niste cetateni straini vor sa doneze niste imobile (apartamente, case si terenurile aferente) unei institutii a statului roman. Au redactat ... (vezi toată discuția)
Procura pt dezbaterea mostenirii - consulat sau apostila? NickN70 NickN70 O procura pentru dezbaterea mostenirii si eliberarea certificatului de mostenitor, realizata in strainatate, trebuie NEAPARAT sa fie facuta la un Consulat al ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism pe numele sotiei Visarex Visarex Buna ziua, O intrebare scurta: Vreau sa cumpar un auto din alt judet. Problema este ca vreau sa o inmatriculez pe numele sotiei, insa nu vreau sa o iau si ... (vezi toată discuția)