avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale sau nu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale sau nu

Ajutoarele la trecerea în rezervă, sunt considerate drepturi de natură salarială? Da sau nu? Codul Fiscal nu le cuprinde, sau nu am văzut eu... Întreb deoarece, ordonatorul de credite, mi-a comunicat că, în cazul în care voi avea o hotărâre judecătorească, care să-mi acorde acest drept, mi-l va da în 5 ani, conform art. 6 din OG90/2017! Eu zic că nu sunt asimilate salariilor, deoarece sunt acordate la pensie, ca urmare a activității depuse! Or, din lege se vede că personalul primește un ajutor, nu 5 nu 60, așa cum vor să-l întindă instituția... Iar, la art. 76 alin (2) pct. p, sunt definite exact ce drepturi de natură salarială sunt cele din art 6 din OG90/2017, respectiv „sume reprezentând salarii/solde, diferenţe de salarii/solde, dobânzi acordate în legătură cu acestea, precum şi actualizarea lor cu indicele de inflaţie, stabilite în baza unor hotărâri judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile/ hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii;” Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gheorghe3509 , utilizator 12:44, 6 Februarie 2018
C.fisc.
art.76
(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani și/sau în natură obținute de o persoană fizică rezidentă ori nerezidentă ce desfășoară o activitate în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detașare sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă acordate persoanelor care obțin venituri din salarii și asimilate salariilor.
......

(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică și următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:
....
s) orice alte sume sau avantaje în bani ori în natură.
...
Mulțumesc de răspuns! În „orice” intră și aceste ajutoare... La ce s-au mai chinuit să înșire tot alfabetul când, în acest punct, sunt cuprinse și celelalte puncte? Este evident că, un termen general, cuprinde tot art. 76! :))
Statul nu va pierde niciodata , cand are astfel de prevederi.
Corect! Atâta timp cât niște semianalfabeți inițiază legi, sub deviza „statul sunt eu”, sau „pentru că putem”... Asta e, ne mai trebuie 100 de ani să scăpăm de astfel de gândiri, cu toate că nu-i sigur nici cu trecerea acestei perioade!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri din hotarare valentin6768 valentin6768 Dintr-o hotarare judecatoreasca pe litigiu de munca se mai retin darii la stat (vezi toată discuția)