avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Angajament de plata facut la notariat se prescrie?
Discuție deschisă în Executare silită

Angajament de plata facut la notariat se prescrie?

Salutare, acum ceva vreme am facut un angajament de plata. Stie cineva daca se prescrie, sau cum as putea proceda?
Dosarul a ajuns deja la un executor care mi-a luat o suma in urma cu 3 ani, de atunci nu am mai primit nici o notificare... mentionez ca nu sunt angajat.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
sssssss, utilizator
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 21:45, 7 Februarie 2018
Buna ziua,
Se poate prescrie prin 3 ani ca orice datorie.
Deja s-au implinit 3 ani, ce trebuie sa fac mai departe?
Buna seara!
Ce fel de angajament de plata ati semnat?
- este semnat la notar?
- este la ANAF?
- este incheiat cu o societate?
- este un angajament fata de un angajator?
- in ce data a fost incheiat si unde a fost inregistrat? Care sa dobandeasca data certa.
- in baza carui act v-a luat executorul suma de bani si in ce data?
- executorul a apelat la instanta acum 3 ani? si a obtinut executarea debitului?
- sub ce forma v-a luat o suma acum 3 ani? poprire pe salariu?
- datoria e mai mare de 300 lei? Cat a mai ramas de restituit?
- aveti venituri in prezent din alte activitati independente sau sunteti persoana fara venituri?

In urma acestor detalii va putem sfatui mai departe.
Este semnat la notar cum ca datorez o suma mare de bani catre fostul angajator. A fost incheiat cam in 2013-2014 si apoi mi-a facut popripre pe cont personal de unde a extras 1000 si ceva de lei. Momentan nu am venituri. Din pacate nu mai gasesc nici un act, stiu ca mi-au trimis ceva acasa, dar nu il mai gasesc.
Duceti-va la notariatul la care a fost semnat sau incercati la oricare notariat din judetul unde a fost semnat si solicitati sa va elibereze o copie a contractului.
Din cate imi spuneti, concluzionez ca nu s-ar fi prescris deoarece ca sa va faca poprire pe salariu ar fi trebuit sa va faca executare silita si sa fie aprobata de instanta.
Daca nu vad actele, asta presupun. Cautati-va numele pe portalul instantelor de judecata, poate gasiti dosarul de executare, daca executarea s-a cerut in instanta.
Daca va gasiti dosarul, puteti merge la instanta respectiva sa solicitati inscrisuri de la dosar.

Alte discuții în legătură

Declarare apel inainte de comunicarea hotararii ContSters148939 ContSters148939 Am inteles ca pot declara apel improtriva incheierii sedintei din data X, intr-un dosar pentru stabilirea programului de vizitare a unui copil, precizand ca ... (vezi toată discuția)
Drept procesual civil - competenta materiala si cale de atac dco dco actiune comerciala care are ca obiect plata unei sume de 90.000 . Ca si capat accesoriu s-a solicitat plata unor penalitati in cuantum de 1 % pentru fiecare zi ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre tribunal si judecatorie dpm73 dpm73 Buna ziua!As vrea sa stiu si eu, pentru cultura mea generala ,care este diferenta dintre TRIBUNAL si JUDECATORIE (vezi toată discuția)