Salutare, acum ceva vreme am facut un angajament de plata. Stie cineva daca se prescrie, sau cum as putea proceda?
Dosarul a ajuns deja la un executor care mi-a luat o suma in urma cu 3 ani, de atunci nu am mai primit nici o notificare... mentionez ca nu sunt angajat.
Buna seara!
Ce fel de angajament de plata ati semnat?
- este semnat la notar?
- este la ANAF?
- este incheiat cu o societate?
- este un angajament fata de un angajator?
- in ce data a fost incheiat si unde a fost inregistrat? Care sa dobandeasca data certa.
- in baza carui act v-a luat executorul suma de bani si in ce data?
- executorul a apelat la instanta acum 3 ani? si a obtinut executarea debitului?
- sub ce forma v-a luat o suma acum 3 ani? poprire pe salariu?
- datoria e mai mare de 300 lei? Cat a mai ramas de restituit?
- aveti venituri in prezent din alte activitati independente sau sunteti persoana fara venituri?
In urma acestor detalii va putem sfatui mai departe.
Este semnat la notar cum ca datorez o suma mare de bani catre fostul angajator. A fost incheiat cam in 2013-2014 si apoi mi-a facut popripre pe cont personal de unde a extras 1000 si ceva de lei. Momentan nu am venituri. Din pacate nu mai gasesc nici un act, stiu ca mi-au trimis ceva acasa, dar nu il mai gasesc.
Duceti-va la notariatul la care a fost semnat sau incercati la oricare notariat din judetul unde a fost semnat si solicitati sa va elibereze o copie a contractului.
Din cate imi spuneti, concluzionez ca nu s-ar fi prescris deoarece ca sa va faca poprire pe salariu ar fi trebuit sa va faca executare silita si sa fie aprobata de instanta.
Daca nu vad actele, asta presupun. Cautati-va numele pe portalul instantelor de judecata, poate gasiti dosarul de executare, daca executarea s-a cerut in instanta.
Daca va gasiti dosarul, puteti merge la instanta respectiva sa solicitati inscrisuri de la dosar.