avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Angajament de plata facut la notariat se prescrie?
Discuție deschisă în Executare silită

Angajament de plata facut la notariat se prescrie?

Salutare, acum ceva vreme am facut un angajament de plata. Stie cineva daca se prescrie, sau cum as putea proceda?
Dosarul a ajuns deja la un executor care mi-a luat o suma in urma cu 3 ani, de atunci nu am mai primit nici o notificare... mentionez ca nu sunt angajat.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
sssssss, utilizator
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 21:45, 7 Februarie 2018
Buna Ella,

Eu nu am fost angajat, mi-a pus poprire pe contul de la banca. Mi-am cautat numele pe portalul din sectorul respectiv si l-am gasit, scrie ca ultima modificare a avut loc in 01/2017. Dar alte informatii nu, am mai vazut si alte dosare...pe ele scrie fara cale de atac, pe al meu nu scrie...ce cale de atac ar fi? :)
Pai ar fi ..... caile de atac reglementate prin Codul de Procedura Civila.
Eu nu va cunosc dosarul. Ce cale de atac ar fi dintre urmatoarele?

Capitolul I Competenta materiala
Sectiunea 1 Competenta dupa materie si valoare

Art. 94
Judecatoria
Judecatoriile judeca:
1. in prima instanta, urmatoarele cereri al caror obiect este evaluabil sau, dupa caz, neevaluabil in bani:
a) cererile date de Codul civil in competenta instantei de tutela si de familie, in afara de cazurile in care prin lege se prevede in mod expres altfel;
b) cererile referitoare la inregistrarile in registrele de stare civila, potrivit legii;
c) cererile avand ca obiect administrarea cladirilor cu mai multe etaje, apartamente sau spatii aflate in proprietatea exclusiva a unor persoane diferite, precum si cele privind raporturile juridice stabilite de asociatiile de proprietari cu alte persoane fizice sau persoane juridice, dupa caz;
d) cererile de evacuare;
e) cererile referitoare la zidurile si santurile comune, distanta constructiilor si plantatiilor, dreptul de trecere, precum si la orice servituti sau alte limitari ale dreptului de proprietate prevazute de lege, stabilite de parti ori instituite pe cale judecatoreasca;
f) cererile privitoare la stramutarea de hotare si cererile in granituire;
g) cererile posesorii;
h) cererile privind obligatiile de a face sau de a nu face neevaluabile in bani, indiferent de izvorul lor contractual sau extracontractual, cu exceptia celor date de lege in competenta altor instante;
i) cererile de declarare judecatoreasca a mortii unei persoane;
j) cererile de imparteala judiciara, indiferent de valoare;
k) orice alte cereri evaluabile in bani in valoare de pana la 200.000 lei inclusiv, indiferent de calitatea partilor, profesionisti sau neprofesionisti;
2. caile de atac impotriva hotararilor autoritatilor administratiei publice cu activitate jurisdictionala si ale altor organe cu astfel de activitate, in cazurile prevazute de lege;
3. orice alte cereri date prin lege in competenta lor.
Art. 95
Tribunalul
Tribunalele judeca:
1. in prima instanta, toate cererile care nu sunt date prin lege in competenta altor instante;
2. ca instante de apel, apelurile declarate impotriva hotararilor pronuntate de judecatorii in prima instanta;
3. ca instante de recurs, in cazurile anume prevazute de lege;
4. orice alte cereri date prin lege in competenta lor.
Art. 96
Curtea de apel
Curtile de apel judeca:
1. in prima instanta, cererile in materie de contencios administrativ si fiscal, potrivit legii speciale;
2. ca instante de apel, apelurile declarate impotriva hotararilor pronuntate de tribunale in prima instanta;
3. ca instante de recurs, in cazurile anume prevazute de lege;
4. orice alte cereri date prin lege in competenta lor.
Art. 97
Inalta Curte de Casatie si Justitie
Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca:
1. recursurile declarate impotriva hotararilor curtilor de apel, precum si a altor hotarari, in cazurile prevazute de lege;
2. recursurile in interesul legii;
3. cererile in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor probleme de drept;
4. orice alte cereri date prin lege in competenta sa.
Sectiunea a 2-a Determinarea competentei dupa valoarea obiectului cererii introductive de instanta
Art. 98
Reguli generale
(1) Competenta se determina dupa valoarea obiectului cererii aratata in capatul principal de cerere.
(2) Pentru stabilirea valorii, nu se vor avea in vedere accesoriile pretentiei principale, precum dobanzile, penalitatile, fructele, cheltuielile sau altele asemenea, indiferent de data scadentei, si nici prestatiile periodice ajunse la scadenta in cursul judecatii.
(3) In caz de contestatie, valoarea se stabileste dupa inscrisurile prezentate si explicatiile date de parti.
Vad ca sunteti profesionista, sunteti din Bucuresti sau din apropiere? Aveti un e-mail sau nr de tel la care va pot contacta in privat?
Aveti optiune aici in portal sa trimiteti mesaj privat. Dati click in dreapta sus, la "Profilul meu" si alegeti apoi "Mesaj privat."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare apel inainte de comunicarea hotararii ContSters148939 ContSters148939 Am inteles ca pot declara apel improtriva incheierii sedintei din data X, intr-un dosar pentru stabilirea programului de vizitare a unui copil, precizand ca ... (vezi toată discuția)
Drept procesual civil - competenta materiala si cale de atac dco dco actiune comerciala care are ca obiect plata unei sume de 90.000 . Ca si capat accesoriu s-a solicitat plata unor penalitati in cuantum de 1 % pentru fiecare zi ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre tribunal si judecatorie dpm73 dpm73 Buna ziua!As vrea sa stiu si eu, pentru cultura mea generala ,care este diferenta dintre TRIBUNAL si JUDECATORIE (vezi toată discuția)