avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani împrumutați
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani împrumutați

Bună ziua! Am avut o relație cu un bărbat, căruia i-am împrumutat, de-a lungul unui an ,3200 de lei. În luna decembrie, văzând că nu are de gând să mi-i restuie, i i-am cerut înapoi. El a spus că el nu consideră că i-am dat cu împrumut, ci îi consideră plată pentru servicii sexuale. Dându-și seama de gravitatea afirmației, (e polițist), a spus că mi-i va înapoia, în 4 luni. În decembrie mi-a restuit 520 de lei, iar în ianuarie nu mi-a mai dat nimic, din contră, mi-a mai cerut și alți bani, spunându-mi că dacă nu îi împrumut, nu mai văd nici un ban de la el. Am refuzat să îi împrumut, iar acum nu mai pot da de el. Nu am nicio dovadă scrisă care să confirme că are să îmi dea bani, am doar mesajele de pe WhatsApp. Există vreo posibilitate prin care să îmi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Daniella1981 , utilizator 14:15, 6 Februarie 2018
Buna ziua,
Daca nu aveti dovada ca i-ati dat cum puteti proba?
Daca in acele mesaje el recunoaste ca a primit banii si ca se obliga sa-i restituie atunci e un inceput de proba.
Bineînțeles că vreau să îmi recuperez banii, dar care ar fi soluția?
Formularea unei cereri de chemare in judecata.

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Formularea unei cereri de chemare in judecata.

Mulțumesc! Formularea acestei cereri presupune angajarea unui avocat?

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Daca nu aveti dovada ca i-cum puteti proba?
Daca in acele mesaje el recunoaste ca a primit banii si ca se obliga sa-i restituie atunci e un inceput de proba.

El a recunoscut
că a luat banii de la mine, iar din mesaje reiese clar că se obligă să mi-i restituie, numai că nu s-a ținut de cuvânt. Aceste lucruri constituie un început de probă pentru ce, mai exact? Nu m-am confruntat cu așa ceva și am nevoie de detalii despre modul în care ar trebui să procedez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am imprumutat bani si nu-i mai recuperez ioan74 ioan74 In urma cu un an am inceput sa imprumut un prieten cu diferite sume de bani. Banii i-am virat prin banca si am ca si dovada mesajele whatsapp prin care imi ... (vezi toată discuția)
Amenintare? santaj? ce este mai exact? MgdB25 MgdB25 Am vorbit acum 3 saptamani cu un tip. Mi a oferit niste bani de bunavoie. La urmatoarea intalnire a vrut un contact sexual si l am refuzat si mi a cerut banii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis ... numelemeualex numelemeualex Buna ziua! Am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis \"amic\" cu suma de 9 000 $ cash, fara a face vreun act in prealabil, urmand ca acesta sa imi ... (vezi toată discuția)