avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notare proces pe cartea funciarea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notare proces pe cartea funciarea

Am fost actionati in instanta pentru uzucapiune. Terenul in litigiu, in suprafata de 225 mp, este o parte dintr-un teren mai mare, 675mp care a rezultat din alipirea a doua terenuri alaturate ( 225mp +450mp) recuperate in natura de tatal meu in baza Legii 10/2001 si vandute ulterior fiului meu . Reclamanta noastra a cerut la OCPI, in baza actiunii in instanta, notarea procesului in cartea funciara. Ce ma deranjeaza este faptul prin aceasta notare nu putem folosi restul trenului de 450mp, desi acesta nu face obiectul litigiului. Intrebarea mea este : a procedat corect OCPI admitind inscrierea procesului, intrucat astfel ne-a fost indisponibilizat TOT terenul, nu numai suprafata in litigiu ? Din cauza procesului ne-a expirat si certificatul de urbanism pe care il obtinusem pentru refacerea gardului.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
INTA, utilizator
Depinde de cum era individualizat terenul in actiune. De principiu trebuia sa il noteze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cadastru cfinica cfinica Buna Ziua, Am mostenit o proprietate compusa din casa si teren de 450 mp. Terenul pe care este construita casa a fost cumparat in 1944,si este la numarul ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren in litigiu zadryana zadryana buna ziua, vreau sa incep constructia unei case pe un teren care are latimea de 9.75 metri. din aceasta latime, 1,5 metri se afla in litigiu cu vecinul. ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren fara acordul unui proprietar! ININA10 ININA10 Buna ziua. Iata problema: 2 persoane (A si B) sunt proprietarele unui teren si doresc sa il dezmembreze. Niste vecini ii roaga sa isi alipeasca terenul de ... (vezi toată discuția)