avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... INFIINTARE PFA SA ASOC FAMILIALA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

INFIINTARE PFA SA ASOC FAMILIALA

Buna ziua ,as dori si eu sa deschid o asoc. familiala sau un PFA.CE MA SFATUITI?ma intereseaza foarte mult comertul stradal intr-o rulota comerciala.De ce acte am nevoie?unde sa apelez?mentionez ca rulota este echipata pt fast food.MLTUMESC
Cel mai recent răspuns: denissiioana , utilizator 20:54, 24 Octombrie 2009
catalinu a scris:

pronick76 a scris:

Autorizarea persoanelor fizice (PFA) se face la primarie

Nu mai este valabila afirmatia Dvs....cel putin nu in mediul urban. Daca nu ma insel, schimbarea a survenit in Martie 2008.

#-o

Poate ca sunt persoane sau firme sau ... care la registrul comertului se ocupa cu infiintare de firme inclusiv PFA, dar primul lucru care tre sa completezi este

- cererea-tip de autorizare, adresata primarului competent
- cererea de verificare disponibilitate si rezervare a denumirii dorite, adresata oficiului registrului comertului;
- certificatul de cazier fiscal al persoanei solicitante
- copii de pe actele de identitate
- actele din care sa rezulte domiciliul sau resedinta
- declaratia-tip pe propria raspundere ca indeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, protectiei mediului, protectiei muncii si apararii impotriva incendiilor, reglementarile specifice protectiei consumatorului pentru activitatea desfasurata, precum si normele de calitate a produselor si serviciilor puse pe piata
- declaratie tip pe propria raspundere ca nu a fost condamnat penal si ca nu a fost cercetat pentru savarsirea de fapte sanctionate de legile financiare, vamale si cele care privesc disciplina finaciar-fiscala de natura celor care se inscriu in codul fiscal
- anexa privitoare la vectorul fiscal (se bifeaza optiunile privitoare la TVA si alte contributii)
- copii de pe documentele care dovedesc pregatirea profesionala sau, dupa caz, experienta profesionala
- autorizatie sanitara veterinara emisa de directia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti,
- dovada de achitare a taxelor

Puteti sa postati sursa acestor informatii?
catalinu a scris:

Puteti sa postati sursa acestor informatii?

buna sunt tot eu ,cea care a deschis acest subiect.Am fost la reg comertului care nu mi-a cerut atatea acte cate spunea domnul de mai sus,ci mai putine doar ca au cerut certificat de atestare profesionala,care trebuie sa il dobandim.Si mi-au mai facut o propunere:INTREPRINDERE INDIVIDUALA.Ce impune aceasta?Dat fiind faptul ca am dori si pe cineva ,tipul: un angajat,care sa ne ajute,caci am inteles ca pe PFA sau ASOC. nu poti avea angajati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se infiinteaza o persoana de drept privat fara personalitate juridica ? windas windas are cineva idee cum se infiinteaza o persoana de drept privat fara personalitate juridica ? (vezi toată discuția)
Pfa ada92 ada92 buna ziua. sunt manichiurista si vreau sa devin pers. fizica autorizata. Va rog sa-mi spuneti care sunt demersurile necesare , unde trebuie sa ma prezint si in ... (vezi toată discuția)
Lege pt intreprindere familiala SIMON ERZSEBET SIMON ERZSEBET sa deschid o asociatia familiala ce fel de acte am nevoie? (vezi toată discuția)