avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Taxa timbru 3%
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Taxa timbru 3%

Buna ziua!
Este inacceptabil cum guvernantii nostrii adopta legi fara ca acestia sa se gandeasca la cetateni. Aceste noi taxe, in special cei 3% in cazul partajului succesoral aduce o grava ingradire a accesului cetateanului la justitie. Oare nu putem face nimic sa schimbam aceasta lege?! Sunt oameni al caror unic bun este un apartament. Ce fac acei oameni, pt ca oricat de rau ar fi acel apartament tot va fi evaluat la valoarea de 30000 euro. Trebuie sa luam atitudine si sa nu ne lasam calcati in picioare. Sunt oameni saraci care au gasit in justitie un refugiu. Acestia fac tranzactie si apoi ce face statul - ii pune sa plateasca la legalizarea sentintei, cu toate ca acel judecator nu face decat sa consfiinteasca invoiala partilor
Cel mai recent răspuns: zeita_zeita , utilizator 14:56, 27 Februarie 2010
Art. 6 lit.d O.U.G. nr. 51/2008 ar putea fi o solutie...
Eu doresc sa facem un memoriu impotriva acestor noi taxe care ne aduc prejudicii nu numai noua avocatilor, cat si clientilor. Poate se va rezolva ceva si vor reveni asupra acestor masuri inacceptabile.
Crezi ca am rezolva ceva? Eu sunt pesimist din punctul asta de vedere...
Eu cred ca putem rezolva ceva. Asacum s-a intamplat cu multe alte legi asupra carora au revenit se poate reveni si asupra cuantumului acestor taxe exorbitante. Am citit un astfel de memoriu pe cariere juridice, scris de catre decanul si prodecanul Baroului Valcea. Toate argumentele expuse in acest memoriu pot fi folosite la Curtea Constitutionala.
Ramirez1984 a scris:

Crezi ca am rezolva ceva? Eu sunt pesimist din punctul asta de vedere...

nu imi place atitutdinea aceasta in care vezi ca un lucru nu este bun dar nu iei initiativa sa faci ceva si ii descurajezi si pe ceilalti sa o faca.

in societatea noastra se asteapta totul sa vina de de la cei de sus, omul de rind nu ia nici o intitiativa.

daca ar lua nici cei dei sus nu ar fi asa de ignorati la ce ii framinta pe oamenii care ii voteaza, si nu s-ar mai gindi de cum se trezesc pina se culca numai cum sa isi sporesca ei veniturile/averea nu conteaza cum

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru partaj enorma haiawata haiawata [b]Intrebare, daca va rog frumos:[/b] Daca divorteaza doi soti, avand ca avere o vila care valoreaza si a fost cumparata cu 100.000 euro, din care ei au ... (vezi toată discuția)
Partaj mrcryss mrcryss buna seara. sunt divortat de 3 ani si nu am facut partajul cu fosta sotie. avem un baietel impreuna si am zis sai ramana lui ce am facut impreuna dar vad ca ... (vezi toată discuția)