avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna seara. sunt divortat de 3 ani si nu am facut partajul cu fosta sotie. avem un baietel impreuna si am zis sai ramana lui ce am facut impreuna dar vad ca fosta sotie a uitat acest lucruu asi dori sa va intreb care este perioada limita in care mai pot face partajul si cum as putea sa fac dovada celor facute impreuna tinand cont de faptul ca eu nu am decat facurile la tot ce am realizat in aceea casa. va multumesc





Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:10, 10 Februarie 2010
Partajul il puteti face oricand.Nu exista un termen limita .Din pacate legea taxelor de timbru a fost modificata, impiedicand practic la acest moment liberul acces la justitie al oamenilor, pentru un proces de partaj fiind necesara achitarea unei taxe de timbru de 3% din valoarea masei partajabile, spre deosebirea de legea veche care prevedea o taxa fixa de 19 lei.Trebuie amintit insa ca mai exista si alte costuri aferente procesului de partaj.
in ce consta materialul probatoriu al unui partaj ?
Actiunea in partaj e imprescriptibila.
Trebuie compusa masa partajabila : toate bunurile comune achitizionate in timpul casniciei.
puteti investi instanta de judecata oricand, cu actiunea avand ca obiect partajul judiciar.
veti avea nevoie in acest sens de actele de proprietate ale bunurilor comune, ( in copie ) .
probe: inscrisuri, expertiza, martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de partaj ,impartirea bunurilor probleme probleme Buna seara!Un prieten are o problema si m-am gandit sa incerc sa intreb si aici si v-as ruga sa ma ajutati.Prietenul este divortat de aprox2 ani.Se mai poate ... (vezi toată discuția)
Partaj Andreea17 Andreea17 Am divortat de cateva luni si doresc sa intentez actiune de partaj. Daca nu vom putea ajunge la o intelegere cum se va realiza partajul in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Partajul sotilor este prescriptibil? Cristianna Cristianna Buna seara!Stiam ca actiunea in partaj nu se prescrie.Avem o ruda care a divortat si i-a spus cineva ca daca nu actioneaza in 3 ani i se va prescrie acest ... (vezi toată discuția)