avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Am divortat de cateva luni si doresc sa intentez actiune de partaj. Daca nu vom putea ajunge la o intelegere cum se va realiza partajul in conditiile in care am stat si in concubinaj inainte de casatorie? Am facut investitii pentru a renova apartamentul si am achizitionat diverse lucruri impreuna dar cand am plecat nu am luat acte care sa dovedeasca proprietatea bunurilor, oricum erau pe numele fostului sot. Care sunt cheltuielile pe care le implica efectuarea partajului pe cale judiciara?
Atunci cand veti redacta actiunea de partaj va trebui sa indicati bunurile comune pe care intelegeti sa le includeti in masa de partajat si totodata va trebui sa si dovediti provenienta acestor bunuri prin inscrisuri sau martori. Chiar daca bunurile figureaza pe numele fostului sot, daca au fost achizitionate in timpul casatoriei, aceastea fac parte din masa bunurilor comune. In ce priveste costul unui proces de partaj, va trebui sa achitati o taxa de timbru si timbru judiciar de 3% din valoarea masei partajabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasii de parcurs pt. un partaj de comun acord si costul acestuia mihaela1276 mihaela1276 Buna ziua, Eu si fostul sot am achizitionat in timpul casatoriei doua apartamente prin credit ipotecar. Unul a fost deja achitat integral. M-am inteles cu ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort Zoita Balog Zoita Balog Am divorțat în 2013 dupa 4 ani de căsătorie. Dupa divorț am plecat in strainatate innainte de căsătorie am achizitionat un teren in valoare de 30.000€ ... (vezi toată discuția)
Partaj anadediu anadediu in speta avem un divort pronuntat in urma unei casatorii de 2 ani. cei doi soti, anterior casatoriei au trait in concubinaj notoriu timp de aprox 10 ani. in ... (vezi toată discuția)