avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... ciclul I+II Bologna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

ciclul I+II Bologna

ma poate ajuta cineva in acest sens?
Cel mai recent răspuns: candyxxxcandy , utilizator 20:24, 16 Noiembrie 2009
Cu ce anume sa va ajute?
care este intrebarea?
ma intereseaza daca cineva stapineste si poate purta o discutie cu mine, chiar si privata, despre legea 288/2004 si legea invatamintului.
Puteti posta pe forum intrebarile legate de Legea nr.288/2004 sau de Legea nr.84/1995 si veti observa ca veti avea cu cine sa discutati :)
Buna ziua,
Sunt absolventa a Facultatii de MFC, Universitatea Spiru Haret (2005-2008) durata 3 ani. Am dat examenul de licenta in anul 2008. Am fost promovata pe post cu studii superioare de lunga durata in decembrie 2008 ca urmare a prezentarii la serviciul personal a adeverintei de studii valabila pana la eliberarea diplomei de licenta. Odata cu discutiile si problemele aparute in vara anului 2009 legate de aceasta universitate, a fost dat Ordinul 5202/22.septembrie 2009. In urma acestuia am probleme la serviciu si se pune in discutie daca imi sunt recunoscute studiile si daca dupa aprobarea noii legi a salarizarii ma poate retrograda pe studii de scurta durata asa cum prevede noua lege. Cu alte cuvinte in prezenta acestui ordin, noua lege a salarizarii, daca va fi aprobata poate actiona retroactiv? Am prezentat si diploma in data de 29.10.2009 la serviciul personal si mi s-a spus ca trebuie sa-mi continui studiile ( nu master) pentru a fi mentinuta pe postul actual. Am rugamintea de a-mi da un sfat autorizat in aceasta privinta. Cu multa consideratie, va multumesc!
si noi am avut discutii pe aceasta tema! era vb de promovarea unui coleg pe functia de sef serviciu si ne-am izbit de o adresa semnata de cineva de la ministerul invatamintului in care se facea uz de art 18 alin 3 din L 288/2004 fara a tine cont ca diploma de licenta era emisa in 1996. Atunci ne-am vazut pusi in situatia de a cauta sa ne lamurim si am descoperit ca nici angajatii min invat nu stapinesc prea bine legea lor.Pt situatia dvs. problema se pune in felul urmator: acum nu mai exista diferenta de studii de lunga durata si scurta durata asa cum era interpretata inainte de 2004. Toata lumea face 3 ani pe care ii consideri ca baza dar sunt echivalenti studiilor de scurta durata. Pt a ajunge la studii de lunga durata se face master I -1-2 ani(ciclul I Bologna) . Pt a avea si diploma de masterat se fac alti 2 ani, adica master II (ciclul II Bologna)

Alte discuții în legătură

Ce fel de studii sunt? tudor1973 tudor1973 Am absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica ,,Stefan cel Mare,, Suceava specializarea contabilitate si informatica de gestiune in anul ... (vezi toată discuția)
Salarizare absolvent bologna i mceline mceline Buna seara, Sunt incadrata pe un post cu studii superioare de scurta durata (fiind absolventa a unui colegiu) intr-o unitate bugetara. Anul acesta am ... (vezi toată discuția)
Studii superioare sau de scurta durata? mircea_c mircea_c Va rog tare mult sa-mi raspundeti la o intrebare: Facultatile de 3 ani in sistem Bologna(fara master), sunt considerate studii superioare sau studii de scurta ... (vezi toată discuția)