avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartamentul de deasupra este nelocuit și au început ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartamentul de deasupra este nelocuit și au început să-mi apară infiltrații în tavan. Mă poate ajuta asociația să rezolv problema?

Buna ziua. Va prezint următoarea situatie de fapt. Deasupra apartamentul in care locuiesc eu exista un apartament in care de cativa ani nu mai locuieste nimeni. De cateva zile observ la baie ca au aparut in tavan infiltratii de apa si cateva pete care mai mult ca sigur au drept cauza în apartamentul de deasupra. Am fost la asociația de proprietari iar dansii au spus ca nu au ce sa faca. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac si cui trebuie sa ma adresez pentru a rezolva aceasta situatie. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adimanea , utilizator 19:13, 8 Februarie 2018
Cineva plateste intretinerea pt apartamentul acela.Luati legatura cu administratorul, sa va dea un nr de telefon,o adresa de mail...ce are.Apoi discutati cu proprietarii sa vina sa remedieze.
Raspunsul Asociatiei este gresit. In mod evident, proprietarul respectivului apartament, chiar daca nu locuieste, are obligatia de a plati cheltuielile comune la intretinere. Presedintele, admin. si cenzorul ar trebui sa cunoasca nr. de tel. al proprietarului . Art.17 din Legea 230/2007:
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii. Asadar, faceti o sesisare scrisa, in dublu exemplar, pt. viza, catre Asociatie, prin care sa descrieti situatia si sa solicitati contactarea de urgenta a proprietarului. De asemenea, solicitati raspuns in termen de 10 zile de la Asociatie.
O alta varianta ar fi sa cereti Asociatiei nr. de tel. al proprietarului vecin pt. a-l contacta dvs. personal.
In respectivul apartament locuia o persoana care a decedat, succesiunea nefiind dezbatuta, datorita faptului ca nu avea pe nimeni. Intretinerea e neachitata de la data mortii.
Din cate stiu in caz de forta majora se poate intra in apartamentul oricarui proprietar. Insa acest lucru se face in prezenta mai multor martori, in speta Presedintele si membrii Comitetului executiv. Din pacate trbuie sa platiti din banii dvs. toate cheltuielile pentru reparatia care cauzeaza inundatia, respectiv pentru intrarea cu forta urmand sa va recuperatii banii de la viitorul proprietar. Acesta poate fi o ruda sau statul roman in cazul in care aceasta nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. vecinul de deasupra m-a inundat. nu este pt prima ... valentinap39 valentinap39 Buna ziua. Vecinul de deasupra m-a inundat. Nu este pt prima data, se intampla frecvent. Niciodata nu mi-a deschis usa sa putem discuta. Am aflat de la alti ... (vezi toată discuția)
Distrugere cauzata de inactiune vecin kenshy kenshy Buna ziua! Am o problema si as vrea sa stiu daca exista o modalitate prin care un vecin poate fi obligat la anumite actiuni. Locuiesc int run apartament la ... (vezi toată discuția)
Doresc sa renovez un apartament achizionat recent, dar in baie ... kosty40 kosty40 Doresc sa renovez un apartament achizionat recent ,dar in baie am infiltratii de apa de la vecinul de deasupra. L-am atentionat de cateva ... (vezi toată discuția)