avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Doresc sa renovez un apartament achizionat recent, dar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Doresc sa renovez un apartament achizionat recent, dar in baie ...

Doresc sa renovez un apartament achizionat recent ,dar in baie am infiltratii de apa de la vecinul de deasupra.
L-am atentionat de cateva ori sa isi repare ce are defect in baie pentru ca voi renova si se pare ca nu doreste motivand ca nu prea are bani
Ce solutie as avea sa il oblig sa isi faca reparatia?
Cel mai recent răspuns: Nivea , utilizator 22:43, 5 Septembrie 2023
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va adresati asociatiei la presedinte si apoi lui si precizati legea 196/2018
LEGE Nr. 196/2018 din 20 iulie 2018 [ link extern ]

Art 30 alineatul 5
5) Dacă proprietarul unei locuinţe ori al unui spaţiu cu altă destinaţie provoacă daune oricărei părţi din proprietatea comună sau din proprietatea individuală a altui proprietar din condominiu, respectivul proprietar are obligaţia să repare stricăciunile sau să suporte cheltuielile pentru lucrările de reparaţii.

Si ii spuneti ca il veti da in judecata.
Ultima modificare: Marți, 5 Septembrie 2023
Nivea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fatada blocului locatarulzo locatarulzo Un vecin a montat aer conditionat pe balcon distrugand din vina lui o parte din fatada blocului,cine suporta reparatiile?raspectivul locatar a mers la ... (vezi toată discuția)
Inlocuire teava scurgere sparta virginicadoinaoprea virginicadoinaoprea Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea speta : in blocul nostru de P+4, exista o baie la et.4 care are alimentare si scurgere separate fata de restul bailor ... (vezi toată discuția)
Litigii vecini de apartament mititza mititza Am un vecin la etaj si din cauza infiltratiilor cu apa la baia dansului sunt inundat frecvent. L-am rugat de multe ori sa-si rezolve problema instalatiei ... (vezi toată discuția)