avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Regim tichete carburant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Regim tichete carburant

Buna ziua,

Societatea la care lucrez a primit de la un colaborator tichete carburant rompetrol, facturate de acesta desi nu este nici benzinarie, nici rafinarie.
La randul nostru, am dori sa compensam cu anumiti furnizori prin aceste tichete, insa nu stim daca le putem factura. Obiectul nostru de activitatea este comert cu ridicata produse industriale.

Stiti cumva unde as putea gasi regimul juridic si fiscal al acestor tichete de carburant?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: sarabana , utilizator 09:15, 22 Octombrie 2009
Tichetele de carburanti trebuie privite ca un fel de "bani" limitati ca utilizare cu care nu poti cumpara decat ce-i inscris pe ele. Ca urmare, nu sunt decat mijloace de plata; ma duc la benzinarie, pun combustibil in rezervor, mi se elibereaza bon fiscal sau factura si pentru acestea mijlocul de plata este reprezentat de tichetele de carburanti obtinute ca urmare a unei compensari, etc.
Multumesc frumos.. Stiti cumva daca regimul lor, destinatia exclusiva de mijloc de plata a carburantului, este reglementata de vreun act normativ?

Nu este si nici nu e obligatoriu sa fie reglementata. Aceste tichete, ca si cardurile speciale in eliberate in acest scop, se dau de firmele care comercializeaza combustibili pentru fidelizarea clientilor.

In contabilitate se inscriu in contul 5328 "Alte valori".
Multumesc frumos pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare bonuri benzina petrom adrianadamian2009 adrianadamian2009 Intrebare: In cazul in care o societate comerciala cumpara bonuri de benzina de la PETROM, pe baza de factura, pentru justificarea in contabilitate si ... (vezi toată discuția)
Bonuri valorice marcelaL marcelaL buna imi spune si mie cineva cum inregistrez o factura de bonuri valorice de combustibil? daca inregistrez si factura cu bonuri valorice si bonul de ... (vezi toată discuția)
Emiterea de facturi sub 100 € FLORIAN MAGUREANU FLORIAN MAGUREANU Buna ziua. Intampinam probleme cu emiterea de facturi la alimentarea cu combustibili din statiile Rompetrol, nu vor sa emita factura in cazul in care suma nu ... (vezi toată discuția)