perioada cat indeplinesti functia de presedinte al unei asociatii de propietari constitue vechime efectiva in munca?pentru ca am inteles ca nivelul contributiilor sant la fel ca pentru un angajat normal.daca nu poate fii angajat presedintele cu un C.I.M?
Presedintelelui unei asociatii de proprietari i se intocmeste Contract de mandat
Daca acest contract este "pe bani", atunci i se vor calcula si retine la sursa, contributia la CAS, iar prin D112, presedintele vostru cu CNP si toate datele va fi inregistrat in evidenta Casei de pensii, ca contributor, cu alte cuvinte omului ii va creste valoarea punctului de pensie. Nici vorba de vechime in munca, insa in fiecare an dom' presedinte va merge la sediul Casei de pensii, va intocmi o cerere prin care va solicita recalcularea punctului de pensie, ca urmare a depunerilor de la as. prop.
Desi Casa de pensii are toate datele problemei, nu implementeaza automat cresterile depunerilor in directia lui. De ce? Nu stiu. Poate cu ocazia acestor framantari, se va gasi unul care sa o intrebe pe madam LOV, aceasta chestie.
Functia aceasta de presedinte al com. ex. nu este meserie distincta in COR, astfel incat presedintii, membrii com. ex., cenzorii, NU pot fi angajati cu cim.
Succes!
Eu tin legatura constant cu cei de la ITM ba chiar cateodata ma roaga si fac anumite sesizari catre vreun minister si le furnizez raspunsul ministerului.
Dupa cum am mai spus acum ceva timp mie mi-au sugerat sa imi trec orice alta functie nu presedinte si cum la noi se merge fara administrator m-am trecut in revisal ca administrator.
In felul asta beneficiezi de vechime ca un angajat normal .In plus dupa cum am mai discutat aici platim mai putin la un contract de munca normal decat la unul de mandat desi ar trebui sa fie mai putin de plata la contractul de mandat.
Nu intereseaza pe nimeni ca ai ales gresit incadrarea in revisal atata timp cat iti platesti taxele .
Pentru o scurta perioada de timp alesesem "presedintele Romaniei" prima femei.
Apoi am schimbat cu administrator.
Domnul adriantot nu a mai intrat din 28 Iulie. s-a intamplat ceva cu dansul?
Domnisoara,
Daca nu as sti cu cine vorbesc, as crede ca faceti misto de noi.
Revisalul este una, vechimea in munca este altceva, iar functia de la Cotroceni este ocupata si nici nu prea aveti sanse sa o ocupati curand. Mai mult, nu stiu daca dom Presedinte beneficiaza de vechime in munca in toata aceasta perioada, deoarece dumnealui nu are acolo cim, nu primeste salariu, ci indemnizatie. Dar pe dumnealui tre' sa-l plangem?
Daca totusi doriti si aveti atatea relatii la ITM, incercati sa va faceti relatii la ANAF, si Casa de Pensii, ca acolo se afla raspunsurile dvs.
In Revisal trebuie sa declari o meserie care se afla in COR, in zona noastra de activitate, altfel ocupam forumul cu bazaconii.
Despre dl. Adriantot nu stim nimic, dar fiind din Iasi, am sa ma interesez. De altfel, asociatia d-lui are sai si acolo cred ca se pot afla informatii.
Bine ati revenit si dvs. !