avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Administrator si salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Administrator si salariat

Buna ziua
Am convocat salariatii pt alegerea reprezentantilor salariatilor in vederea negocierii CCM. In lista cu prezenta salariatilor la adunare l-am trecut si pe administrator, care semneaza atat in tabel ca fiind prezent cat si la sfarsit ca si administrator. E in regula ? Sau acesta trebuie sa semneze doar in calitate de administrator, avand in vedere ca reprezentantul va negocia CCM cu administratorul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:29, 3 Septembrie 2013
Depinde pe ce functie este angajat administratorul. Este statutar, cu mandat, cu contract de munca? Este angajat ca si administrator, sau pe alta functie?
2) Dvoastra (cel care a intocmit listele) ce calitate aveti?
Daca are c.i.m. atunci administratorul poate semna in calitate de salariat acel tabel.
multumesc freeelis
Pt trandafir2 ....administratorul este angajat cu contract individual de munca pe post de administrator
S
greensea a scris:
...administratorul este angajat cu contract individual de munca pe post de administrator

Cred ca vorbim despre acelasi lucru - administrator societate comerciala.
In cazul asta, dpmdv, respectivul administrator este organ de conducere si nu are ce sa caute semnatura lui la salariati. El, administratorul trebuie sa semneze la administrator si atat pentru ca nu se poate afla in acelasi timp si de o parte si de alta la masa negocierilor.

P.S. Asta in conditiile in care ati specificat in primul mesaj ca :
... avand in vedere ca reprezentantul va negocia CCM cu administratorul.
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
trandafir2, moderator
iertati-ma....am verificat cim-ul si este angajat in calitate de presedinte, insa are calitate si de administrator potrivit actului constitutiv.

Alte discuții în legătură

Schimbare reprezentant al salariatilor suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca unul dintre reprezentantii salariatilor este numit si accepta, o functie de conducere in cadrul angajatorului respectiv (devine practic ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la peste 20 angajati trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Exista vreo prevedere legala conform careia un angajator cu mai mult de 20 salariati este obligat sa incheie Contract Colectiv de Munca la nivel de ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca ykapetronella ykapetronella in situatia in care intr-un SRL sunt angajati 22 de persoane, din care 6 vor fi transferati in max. 2 saptamani pe alta societate (aflata in curs de ... (vezi toată discuția)