avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare reprezentant al salariatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare reprezentant al salariatilor

Buna ziua,

daca unul dintre reprezentantii salariatilor este numit si accepta, o functie de conducere in cadrul angajatorului respectiv (devine practic persoana care va negocia contractul colectiv de munca din partea angajatorului), trebuie sa se intocmeasca un act aditional la CCM in acest sens sau nu?

O modificare de acest gen presupune un act la contractul colectiv sau doar la cim-ul angajatului respectiv?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 12:53, 20 Aprilie 2010
Schimbarea functiei se va face in baza incheierii unui act aditional la cim-ul salariatului.
Daca va negocia CCM facnd parte din comisia angajatorului va trebui sa realegeti alta persoana sa reprezinte
Orice modificare a unui element al CIM se face prin intocmirea unui act aditional.
Ptr ca nu se modifica numai functia, ci si locul de munca si salariul.

IN privinta calitatii sale de reprezentant al salariatilor, atunci va trebui sa organizati o adunare generala a salariatilor ptr alegerea unui nou reprezentant.
Veti intocmi un proces verbal cu rezultatul votului.

Nu este nevoie de un act aditional la CCM pe unitate. La urmatoarea negociere de CCM veti atasa la dosar si o copie a procesului verbal de alegere a reprezentantului, ptr ca deminstra ca acea persoana avea dreptul sa negocieze si sa semneze noul CCM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm expirat Vioreld Vioreld buna ziua. in noiembrie se fac 2 ani de cand am inregistrat contractul colectiv de munca la Directia de Munca. Ce trebuie facut? Pot duce la Directia de Munca ... (vezi toată discuția)
Act aditional ccm? Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Incepand cu data de 01.05.2013 conducerea societatii a decis ca sporul de vechime sa fie inclus in salariu de incadrare (pana acum nu era inclus), ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca lilinda09 lilinda09 Buna ziua, ajutoooorrr!!!!:((..Nu peste multa vreme, societatea noastra va angaja si cel de-al 21-lea angajat...da, si trebuie CCM...problema este ca, eu am ... (vezi toată discuția)