avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune rude grad IV
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune rude grad IV

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti cine vine la mostenire daca defunctul are doar rude de gradul IV(nu a fost casatorit,nu are copii,parinti,bunici)?Din cei cinci veri primari doar doi mai sunt in viata.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:43, 13 Februarie 2018
Rudele colaterale ale defunctului pana la gradul al IV-lea inclusiv (verii primari) vor culege mostenirea avand in vedere ca nu exista descendenti, ascendenti privilegiati, colaterali privilegiati si ascendenti ordinari.
Multumesc anticipat.Din raspunsul dumneavoastra inteleg ca doar verii primari nu si copiii,nepotii sau stranepotii verilor primari.
Doar verii primari.
Copii verilor deja sunt rude de gradul 5 si nu mai au vocatie succesorala.


DIANA POPESCU a scris:

Rudele colaterale ale defunctului pana la gradul al IV-lea inclusiv (verii primari) vor culege mostenirea avand in vedere ca nu exista descendenti, ascendenti privilegiati, colaterali privilegiati si ascendenti ordinari.

Multumesc inca o data pentru raspunsul prompt.Mi-ati fi de mare ajutor daca mi-ati spune cum pot face dovada gradului de rudenie pentru var primar.Mai exact care sunt documentele pe care eu trebuie sa le prezint.
Certificatele de nastere ale defunctului, ale verilor și ale părinților (din care să rezulte că părintele defunctului a fost frate cu unul din părinții lor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

grupe de mostenitori negut negut Cite grupe sunt de mostenitori si in ce ordine vin la mostenire aceste grupe? multumesc de lamuriri (vezi toată discuția)
Mostenitori legali monalisa16 monalisa16 Pot fi mostenitori legali descendentii(copiii) unui mostenitor colateral ordinar (var primar cu defunctul,gradul patru) in conditiile in care si acesta e ... (vezi toată discuția)
La dezbaterea unei succesiuni la decesul unuia din soti ce rude ... stefangero stefangero La dezbaterea unei succesiuni la decesul unuia din soti ce rude au drepturi succesorale si cum se numesc concret rudele din ultimul grad admis de lege? (vezi toată discuția)