avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit

Buna seara. Sotul meu a decedat in luna iulie 2017 si am deschis succesiunea dar nu se poate continua din cauza unor impozite auto neplatite. Masinile nu sunt in posesia mea, au fost vandute in anul 1994-1995 pe cand nici nu eram casatoriti. Am gasit doar contractele de vanzare cumparare. Impozitul auto tot pe numele sotului decedat apare. Cum pot radia masinile fara succesiune. Nu inteleg de ce sa platesc impozit pe masini care nu mai exista de zeci de ani. Ce trebuie sa fac in acest caz.
Cel mai recent răspuns: cotos gratiela , utilizator 21:36, 16 Ianuarie 2021
Nu puteti radia vehiculele din evidenta fiscala pentru simplul motiv ca nu detineti calitatea de proprietar a acestora
Daca vehiculele au fost instarinate prin intocmire de acte de vanzare cumparare era firesc ca vanzatorul sa solicite radierea fiscala a vehiculelor ,pentru a stopa obligatiile fiscale aferente
Pentru dezbatere succesiune trebuie certificatul fiscl care nu se poate obtine decat dupa achitarea debitelor in evidenta
Ulterior in baza certificatului de mostenitor si in baza actelor de vanzare cumparare auto se poate solicita radierea de pe rol fiscal a vehiculelor
Multumesc
o asemenea problema am si eu cu o masina pe care sotul a vandut o fara acte dar care a ramas pe numele lui la nr rol primarie ! de radiat nu pot pentru ca nu am acte , impozitul creste de 14 ani ....Doamna a intrebat cum poate radia masinile daca nu este ea proprietar si de ce sa plateasca ea impozit pe masini care nu le detine , nu i proprietara ea ? daca sotul a decedat si masinile nu exista ....cum sa platesti tu impozit pe un bun care nu l ai ? pentru ca aceasta este problema : trebuie sa platesti impozitul care se majoreaza in timp si apoi sa faci certificat de mostenitor pe acele masini (care nu le detii si nici actele lor )...eu de exemplu nu am masina si nici actele , nu pot radia caci n am masina , chiar daca platesc impozitul , nu am acte sa fac mostenirea ....cum facem ?
exista vreo posibilitate sa cerem constatarea situatiei si sa cerem prescriptia exctinctiva a acestor sume ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto liviana2001 liviana2001 Daca proprietarul a vandut masina cu contract de vanzare si apoi a decedat dupa 2 saptamani, sotia poate radia masina de la taxe si impozite in baza ... (vezi toată discuția)
Radiere auto liviana2001 liviana2001 Daca proprietarul a vandut masina cu contract de vanzare si apoi a decedat dupa 2 saptamani, sotia poate radia masina de la taxe si impozite in baza ... (vezi toată discuția)
Juridic gaby&zlato gaby&zlato Buna seara. Sotul meu a decedat in luna iulie 2017 si am deschis succesiunea dar nu se poate continua din cauza unor impozite auto neplatite. Masinile nu sunt ... (vezi toată discuția)