avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... RADIERE AUTO
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

RADIERE AUTO

Daca proprietarul a vandut masina cu contract de vanzare si apoi a decedat dupa 2 saptamani, sotia poate radia masina de la taxe si impozite in baza contractului de vanzare si a certificatului de deces? Multumesc.(mentionaz ca persoana care a cumparat-o a dus-o la un centru de achizitie fier vechi)
Cel mai recent răspuns: liviana2001 , utilizator 09:39, 13 Decembrie 2012
1. DOCUMENTE NECESARE PENTRU RADIEREA VEHICULELOR CA URMARE A VANZARII IN ALTE JUDETE
 Cerere de radiere completata de cumparator (si stampilata in cazul persoanelor juridice)
 Cartea de identitate a vehiculului original si copie xerox
 Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare de pe raza localitatii de domiciliu a vanzatorului semnata de fostul si actualul proprietar (si stampilata in cazul persoanelor juridice)
 Certificat de inmatriculare cu mentiunea de instrainare conform modelului anexat
 Document de proprietate (factura, contract de vanzare–cumparare,act de donatie, certificat de mostenire,etc.)
 Certificat de radiere in 3 exemplare (formular tip completat prin dactilografiere)
 Placile cu numere de inmatriculare
 Document de identitate solicitant sau delegat (B.I. sau C.I.) in original si copie xerox
 Adresa cu indicarea delegatului in cazul persoanelor juridice

Legal,este prevazuta prezentarea documentului de identitate solicitant radiere,in speta dvs fiind sotul decedat
Conditionat de buna vointa a inspectorului fiscal,in baza documentelor justificative-certificat casatorie,certificat deces,CI,puteti radia vehiculul de pe rolul fiscal al sotului

Ce pot face daca inspectorul fiscal refuza radierea?Mi s-a spus ca trebuie facuta succesiunea, dar eu intreb pe ce, daca masina nu mai exista.Cui ma pot adresa mai departe pentru solutionarea problemei, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto liviana2001 liviana2001 Daca proprietarul a vandut masina cu contract de vanzare si apoi a decedat dupa 2 saptamani, sotia poate radia masina de la taxe si impozite in baza ... (vezi toată discuția)
Impozit gaby&zlato gaby&zlato Buna seara. Sotul meu a decedat in luna iulie 2017 si am deschis succesiunea dar nu se poate continua din cauza unor impozite auto neplatite. Masinile nu ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa scot o masina de la impozit fara acte? andrrra andrrra In 2015 am fost de acord sa transfer o masina pe numele meu, pentru a ajuta pe cineva - fara acte de vanzare cumparare, fara sa primesc actele masinii, fara ... (vezi toată discuția)