avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... leg.10/2001 art.16 modificat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

leg.10/2001 art.16 modificat

Am depus la ANRP hotărâre definitivă în completarea dosarului trimis de primărie. În dispozitivul hotărârii sunt stabilite despăgubiri. Am optat pentru acţiuni la Fondul Proprietatea şi despăgubiri în numerar. Ulterior art. 16 s-a modificat permiţând restituirea în natură pentru unele imobile. Dacă hotărârea judecătorească nu a fost executată în totul ( în sensul că am primit numai decizia pentru acţiuni, nu şi despăgubirea în numerar), pot solicita retrocedarea în natură a terenului liber de construcţii ? Dacă DA, care este temeiul juridic ?
Vă mulţumesc !
Gh. Antonescu
Cel mai recent răspuns: antonescu gheorghe , utilizator 09:42, 22 Octombrie 2009
Daca la momentul modificarii art. 16 dumneavoastra vi se pronuntase deja hotararea pe care o executati, nu mai puteti face nimic intrucat legea civila nu retroactiveaza.

Deasemenea, daca la momentul modificarii art. 16 dumneavoastra nu v-ati modificat cererea in sensul restituirii in natura, nu aveti motive (ca nu mai vorbim daca mai sunteti in termen) sa atacati hotararea.

In concluzie nu puteti beneficia de prevederile art. 16 modificat#-o
Vă mulţumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotãrâre judecãtoreascã antonescu gheorghe antonescu gheorghe Bună ziua ! Există o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, în temeiul Leg. 10/2001. Leg nr. 165/2013 nu prevede următoarea ... (vezi toată discuția)
Legea 247/2005- termen contestatie decizie mobexport mobexport Buna seara Am o matusa care a notificat Primaria in baza legii 10 pentru un teren intravilan. S-a efectuat un raport de evaluare si Comisia Centrala pentru ... (vezi toată discuția)
Anrp-modificare lege despagubiri emilifor emilifor Am citit astazi un articol in ziar in care se discuta despre probabilitatea schimbarii modalitatilor de despagubire ale persoanelor care au dosar la ... (vezi toată discuția)