avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotãrâre judecãtoreascã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotãrâre judecãtoreascã

Bună ziua !
Există o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, în temeiul Leg. 10/2001.
Leg nr. 165/2013 nu prevede următoarea situație :dacă partea care a câștigat poate renunța la beneficiul acordării despăgubirilor în numerar, pentru restituirea în natură ?
Întreb aceasta, deoarece art 1 din Leg nr. 65/2013 dispune restituirea în natură, fără a face referire și la erorile judiciare. Însă erorile pot fi îndreptate, numai greșelile rămân definitive.
Vă mulțumesc
Gh Antonescu
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2013
antonescu gheorghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: antonescu gheorghe , utilizator 12:42, 19 Mai 2013
L 165/2013 prevede in art. 2lit a principiul prevalentei restituirii in natura.
Dar nu inteleg de ce ati intentat proces pt bani/ despagubiri daca stiati ca va poate fi restituit in natura imobilul.
tind sa cred ca va fi pusa in aplicare hotararea judecatoreasca conform noii legi.
dar sper ca vor fi si alte pareri mai pertinente.
si poate administratorii acestui site vor deschide o rubrica separata legata de ANRP si cei ce au probleme legate de aceste aspecte.
eu am cerut acest lucru cu mai mult timp in urma dar....pana in prezent nu am fost luata in seama si au mai fost cativa useri cu aceeasi solicitare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2013
cassy, utilizator
Vă mulțumesc.
Nu am solicitat despăgubiri în bani, ci retrocedare în natură. Însă instanța a hotărât despăgubire, cu toate că erau întrunite toate condițiile pentru retrocedarea în natură.
De aceea sunt de accord cu dvs în ceeace privește o dezbatere referitor la retrocedări, despăgubiri, activitate ANRP.
Așteptăm cu emoție decizia administratorilor site-ului.
Cu respect
Gh Antonescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leg.10/2001 art.16 modificat antonescu gheorghe antonescu gheorghe Am depus la ANRP hotărâre definitivă în completarea dosarului trimis de primărie. În dispozitivul hotărârii sunt stabilite despăgubiri. Am optat ... (vezi toată discuția)
Primaria ignora cererea de a depune dosar la anrp sau de a restitui terenul GermanAlex GermanAlex Conform legii nr. 165 din 16 mai 2013, daca primaria nu mai are teren de restituit pe vechea locatie, trebuie sa faca un dosar si sa-l trimita la ANRP pentru ... (vezi toată discuția)
Fond funciar annanica7 annanica7 Ce trebuie sa fac daca nu mi-a fost solutiontata cererea de retrocedare a unui teren extravilan? Adica mi-a fost recunocut dreptul, dar nu am primit nici ... (vezi toată discuția)