avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Deranjare liniste publica, raspuns nesatisfacator din ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Deranjare liniste publica, raspuns nesatisfacator din partea primariei

La parterul blocului in care locuiesc functioneaza o cafenea care isi prelungeste functionarea mult dupa miezul noptii (are program de functionare pana la ora 22:00), in special in weekend si difuzeaza muzica la un nivel deranjant. A primit autorizatia de functionare in anul 2010 iar primii locatari s-au instalat in bloc in anul 2011 (este vorba de un bloc construit in jurul anului 2010). De atunci situatia a fost reclamata repetat, fara rezultat atat prin apeluri la 112 cat si la primarie. In urma unei reclamatii scrise catre primarie am fost asigurat in scris ca nu se va mai depasi programul de functionare si ca se vor respecta normele de liniste publica, in caz contrar vor fi luate masurile de rigoare, ducand pana la suspendarea autorizatiei. Bineinteles ca nu s-a intamplat asa, situatia a continuat. Dupa aproximativ 6 luni a fost reclamata din nou la primarie, prin audienta la primar, primind din nou asigurari ca nu se va mai repeta. Din pacate nici de aceasta data nu s-a intamplat cum a spus primarul, drept urmare in luna ianuarie am depus in scris o noua reclamatie la primarie, prin care sesizam iarasi repetarea abuzului. In urma acestei reclamatii am primit urmatorul raspuns: "Din relatarile administratorului cafenelei, dl. X, in data de 20.01.2018, ora 01:40, a avut loc un incident minor care a fost semnalat prin apel la 112, localul nu era deschis accesului public, iar muzica avea volumul scazut, fapt pentru care au fost sanctionati cu avertisment scris. Fata de cele mentionate mai sus, localul nefiind deschis accesului public, nu s-au incalcat regulile de functionare prevazute in Autorizatia de functionare nr 52/2010". Din cate mi-am dat eu seama, primaria a avut o discutie cu proprietarul cafenelei si l-au crezut pe cuvant. Nu au incercat sa afle de la politie ce era de fapt acolo cand au ajuns ei, iar punctul meu de vedere nici nu s-au gandit sa il ceara. Acum vin la dumneavoastra cu rugamintea de a ma ajuta sa inteleg urmatoarele:
1) Localul poate fi inchiriat de catre proprietar unor terte persoane pentru evenimente personale INAFARA PROGRAMULUI DE FUNCTIONARE?
2) In urma raspunsului primit de la primarie reiese tratarea cu superficialitate a reclamatiei?
3) Inafara activitatii normale si a inchirierii spatiului catre alte persoane, inafara programului de functionare mai poate din punct de vedere legal desfasura alt gen de activitati care implica difuzarea de muzica la nivel ridicat?
4) Cea mai importanta intrebare: Care este urmatoarea institutie din stat la care trebuie sa apelez pentru a reclama localul care deranjeaza cat si primaria pentru tratarea cu superficialitate a situatiei?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: bogdantimoce , utilizator 09:55, 8 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform autorizatiei de functionare unitatea/operatorul economic are un program impus de autoritatea publica locala in care are dreptul sa functioneze
Rezulta ca activitatea desfasurata in afara programului dispus de primarie reprezinta incalcarea dispozitiei autoritatii,care poate fi diferit incadrata
Pentrua proba acuzatia referitoare la volumul zgomotului produs de catre operatorul economic este necesar sa puteti dovedi depasirea pragului fonic admis
Primaria si politia nu detin baza tehnica necesara masurarii pragului fonic
Sesizati oficial garda de mediu-unica autoritate care detine baza tehnica necesara masurarii pragului fonic
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este modalitatea/procedura, ce documente sunt necesare pentru ... 1968CR 1968CR Care este modalitatea/procedura, ce documente sunt necesare pentru retragerea unui aviz de functionare a unui bar/cafenea situat la parterul unui bloc de ... (vezi toată discuția)
Muzica prea tare de la restaurant si piscine vio_p vio_p Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea problema: Blocul in care locuiesc se afla in fata unui complex format din restaurant, terasa si piscine. De jur ... (vezi toată discuția)
Spatiu servicii inchiriat: volum ridicat muzica + depasirea orelor de program buna ziua, am nevoie de un ajutor pentru a solutiona urmatoarea ... justDan justDan Buna ziua, Am nevoie de un ajutor pentru a solutiona urmatoarea situatie: - la parterul blocului este un spatiu comercial inchiriat, ore functionare 9:30 ... (vezi toată discuția)