La parterul blocului in care locuiesc functioneaza o cafenea care isi prelungeste functionarea mult dupa miezul noptii (are program de functionare pana la ora 22:00), in special in weekend si difuzeaza muzica la un nivel deranjant. A primit autorizatia de functionare in anul 2010 iar primii locatari s-au instalat in bloc in anul 2011 (este vorba de un bloc construit in jurul anului 2010). De atunci situatia a fost reclamata repetat, fara rezultat atat prin apeluri la 112 cat si la primarie. In urma unei reclamatii scrise catre primarie am fost asigurat in scris ca nu se va mai depasi programul de functionare si ca se vor respecta normele de liniste publica, in caz contrar vor fi luate masurile de rigoare, ducand pana la suspendarea autorizatiei. Bineinteles ca nu s-a intamplat asa, situatia a continuat. Dupa aproximativ 6 luni a fost reclamata din nou la primarie, prin audienta la primar, primind din nou asigurari ca nu se va mai repeta. Din pacate nici de aceasta data nu s-a intamplat cum a spus primarul, drept urmare in luna ianuarie am depus in scris o noua reclamatie la primarie, prin care sesizam iarasi repetarea abuzului. In urma acestei reclamatii am primit urmatorul raspuns: "Din relatarile administratorului cafenelei, dl. X, in data de 20.01.2018, ora 01:40, a avut loc un incident minor care a fost semnalat prin apel la 112, localul nu era deschis accesului public, iar muzica avea volumul scazut, fapt pentru care au fost sanctionati cu avertisment scris. Fata de cele mentionate mai sus, localul nefiind deschis accesului public, nu s-au incalcat regulile de functionare prevazute in Autorizatia de functionare nr 52/2010". Din cate mi-am dat eu seama, primaria a avut o discutie cu proprietarul cafenelei si l-au crezut pe cuvant. Nu au incercat sa afle de la politie ce era de fapt acolo cand au ajuns ei, iar punctul meu de vedere nici nu s-au gandit sa il ceara. Acum vin la dumneavoastra cu rugamintea de a ma ajuta sa inteleg urmatoarele:
1) Localul poate fi inchiriat de catre proprietar unor terte persoane pentru evenimente personale INAFARA PROGRAMULUI DE FUNCTIONARE?
2) In urma raspunsului primit de la primarie reiese tratarea cu superficialitate a reclamatiei?
3) Inafara activitatii normale si a inchirierii spatiului catre alte persoane, inafara programului de functionare mai poate din punct de vedere legal desfasura alt gen de activitati care implica difuzarea de muzica la nivel ridicat?
4) Cea mai importanta intrebare: Care este urmatoarea institutie din stat la care trebuie sa apelez pentru a reclama localul care deranjeaza cat si primaria pentru tratarea cu superficialitate a situatiei?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns:
bogdantimoce , utilizator
09:55, 8 Februarie 2018