avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care este modalitatea/procedura, ce documente sunt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care este modalitatea/procedura, ce documente sunt necesare pentru ...

Care este modalitatea/procedura, ce documente sunt necesare pentru retragerea unui aviz de functionare a unui bar/cafenea situat la parterul unui bloc de locuinte datorita zgomotului generat de acest gen de activitate si unde trebuie depuse aceste documente ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:10, 6 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prima data faceti o reclamatie la politie pentru incalcarea art. 2 pct. 26 din legea 61/1991.
[ link extern ]
Daca politia va da amenzi repetate acelei cafenele, atunci puteti face o reclamatie la primarie pentru retragerea autorizatiei de functionare a cafenelei, datorita incalcarii repetate a legii.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati initial comisariatul garzii de mediu care detine baza tehnica de masurat pragul fonic si astfel poate confirma sesizarea
Politia nu detine baza tehnica de masurat prag fonic si astfel ,se retine a dispune sanctiuni pe care ulterior partea sanctionata intelege sa o conteste in instanta
Nu are nici o treaba garda de mediu. Legea 61/1991 nu prevede nici un prag fonic, asa ca nu are ce sa conteste contravenientul.
Initial, la infiintare, pentru functionarea cafenelei s-a dat aviz din partea asociatiei si a locatarilor. Acum vrem sa renuntam la acel aviz/acord. Stiam ca acel aviz trebuie reinnoit anual. Bineinteles ca administratorul cafenelei nu s-a prezentat si nimeni nu verifica situatia aveizelor ( !)
Pe de alta parte, spatiul ocupat de cafenea este inchiriat . In ce masura poate fi implicat proprietarul in aceasta situatie ?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2022
1968CR, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am spus si repet, trebuie sa aveti un motiv legal. Nu ca vreti dvs. si citiva vecini, sau mai multi, ca barul/cafeneaua nu mai merita sa functioneze. Chemati politia ori de cite ori este nevoie. Depuneti reclamatie in scris, colectiva, daca sunteti atit de multi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjare liniste publica, raspuns nesatisfacator din partea primariei bogdantimoce bogdantimoce La parterul blocului in care locuiesc functioneaza o cafenea care isi prelungeste functionarea mult dupa miezul noptii (are program de functionare pana la ora ... (vezi toată discuția)
Spatiu servicii inchiriat: volum ridicat muzica + depasirea orelor de program buna ziua, am nevoie de un ajutor pentru a solutiona urmatoarea ... justDan justDan Buna ziua, Am nevoie de un ajutor pentru a solutiona urmatoarea situatie: - la parterul blocului este un spatiu comercial inchiriat, ore functionare 9:30 ... (vezi toată discuția)
Nivel zgomot maxim admis tudorsad tudorsad Buna ziua, am si eu o nelamurire.... Recent am deschis o cafenea si uneori o inchiriem pentru diverse petreceri private. Din cate am citit in lege, ... (vezi toată discuția)