avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim

Angajatorul este obligat sa modifice salariul minim brut la 1900 lei? Daca da, de cand, trebuie semnat act aditional la contractul de munca?
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 14:18, 8 Februarie 2018
Pentru o norma intrega, da, este obligat sa modifice salariul de incadrare la cel putin 1900 de lei.
Modificarea ar fi trebuit efectuata pana la 31 decembrie, cu incepere din 1 ianuarie 2018.
Mai sunt opinii, cu care nu sunt de acord, care zic ca si modificarea salariului minim se poate face pana la 31 martie 2018, cu incepere din 1 ianuarie 2018, asa cum e in cazul modificarilor de salarii (mai mari decat minimul pe economie) pentru trecerea contributiilor de la angajator la angajat.
va multumesc, dar totusi de ce nu se aplica legea, eu inca nu am semnat un act aditional..., cum se poate detetermina angatorul sa actioneze in acest sens, sunt incadrat cu sal minim si pe ian am primit acelas sal ca in decembrie, e normal?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
veti primi in continuare acelasi salariu doar contributiile au fost trecute de la angajator la dvs dar nu veti vedea acei bani pt ca tot angajatorul este cel care vireaza acei bani statului altfel va dati seama ce cozi ar fi la plata contributiilor sau mai rau unii nu ar plati deloc doar ar incasa banii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru 1900 brut, ar trebui sa primiti in mana undeva in jur de 1150-1160 de lei (depinde cate persoane aveti in intretinere, daca vi se acorda tichete de masa, etc.)
Unii angajatori, atunci cand au de crescut salariul minim prin efectul legii, nu mai intocmesc acte aditionale la contractul de munca, ci doar emit o decizie a administratorului prin care salariile se aliniaza la noul salariu minim brut pe economie. Ceea ce e posibil sa fi fost si in cazul dumneavoastra, daca spuneti ca ati primit acelasi salariu ca si in decembrie.
Daca nu ar fi marit brutul la 1900, ati fi incasat 770-760 lei net (iarasi, depinde de numarul persoanelor pe care le aveti in intretinere si daca se acorda tichete de masa).

Confirm cele scrise de utilizatorul sorinelo.
Va multumesc, ff mult pt raspuns, pana in dec 2017 sal minim era 1450 lei iar net era 1065lei iar eu incasam 1000 lei si nu inteleg de ce..., acum daca a crescut la 1900 lei brutul,respectiv netul la 1162 lei eu am incasat tot 1000 lei ....ce se intimpla cu dif de 162 lei, nu trebuia sa ii incasez, asta e intrebarea si nedumerirea mea.... !, Ma puteti ajuta, va rog, cu raspuns!

Alte discuții în legătură

Modificare salariu pentru contract partial de la 01 februarie Doinitza58 Doinitza58 Buna ziua, Am doua contracte de munca de cate 2 ore la doua societati diferite cu salariile brute de 1000 lei respectiv 875 lei. In luna ianuarie salariile ... (vezi toată discuția)
Contributii la bugetele de stat pt c.i.m. cu timp partial de lucru prettydaniola prettydaniola Dorim sa angajam femeie de serviciu la bloc, cu norma partiala de lucru 6 ore zilnic 5 zile pe saptamana. Ne-am inteles asupra unui pachet salarial dupa cum ... (vezi toată discuția)
Legislatie onicico onicico Anul trecut salariul minim a fost de 1450lei.De la 1 ianuarie 2018 s-a mărit.Angajarea mea s-a facut in noiembrie 2017 cu 1450.Nu ar fi trebuit să primesc un ... (vezi toată discuția)