avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa de post

In urma restructurarii activitatii, mi s-a redus programul de lucru si mi s-a inmanat o noua fisa de post in care s-a omis sa se treaca conditiile ambientale in care lucrez: conditii deosebite. Mentionez ca s-au identificat factorii de risc profesional conform evaluarii medicale. Este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:30, 15 Februarie 2018
O alta intrebare!
Functia a ramas aceeasi, dar s-au adăugat atribuţii noi celor iniţial stabilite prin fişa postului, care au o altă natură şi corespund, în fapt, unei funcţii cu un alt specific, Ce e de facut?
"In principiu, nu constituie o modificare a contractului individual de muncă schimbarea atribuţiilor postului, dar numai dacă nu se modifică natura muncii.
Păstrarea denumirii funcţiei, însoţită de adăugarea unor atribuţii noi celor iniţial stabilite prin fişa postului, care au o altă natură şi corespund, în fapt, unei funcţii cu un alt specific, are semnificaţia modificării unui element esenţial al contractului individual de muncă, şi anume felul muncii.(C.A. Bucureşti, Secţia a Vll-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 1709/R din 18 martie 2009, nepublicată).

Puteti ataca in instanta decizia unilaterala de modificare a felului muncii.
Adaugarea de atributii noi la fisa de post poate duce la necesitatea completarii instruirii in domeniul ssm la locul de munca, cu instructiuni proprii si riscuri profesionale proprii acestor atributii/ activitati noi.


Mariaee a scris:

O alta intrebare!
........ Ce e de facut?



In afara solutiei instantei, mai puteti semna fisa postului , sub rezerva legalitatii acelor atributii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare fisa postului functionar public fără instruire în ... jacquelline jacquelline Modificare fisa postului functionar public fără instruire în legătură cu noile atribuții Am următoarea problema: mi s-a modificat fisa postului prin ... (vezi toată discuția)
Fisa postului Crisciobanu Crisciobanu Dacă mi sa făcut o alta fisa a postului la același loc de munca și au mai adăugat atribuții în plus fata de cele din fisa veche și nu am semnat-o ... (vezi toată discuția)