avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... DIRECTOR ADJUNCT SUPLINITOR CALIFICAT DETASAT - ORE ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

DIRECTOR ADJUNCT SUPLINITOR CALIFICAT DETASAT - ORE DIN ORELE COLEGILOR TITULARI

Buna ziua!
Va expun urmatoarea situatie;
intr-o scoala sunt 2 titulari (fiecare cu obligatia didactica de 18 ore) pe o disciplina. Pe acea disciplina, in trunchiul comun si curriculum diferentiat sunt 33 de ore (deficit 3 ore), dar exista posibilitatea completarii normei cu optionale (curriculum la decizia scolii). Inspectoratul trimite, in urma unui concurs, un director adjunct ce are aceeasi calificare pe disciplina celor 2 titulari, detasat fiind dintr-o alta scoala -unde este titular si are 8-10 ore in disciplina calificarii.
Va rog sa imi spuneti;
1. este obligatoriu ca sa i se asigure 8 ore in scoala , asa cum sustine, pe motiv ca nu ar accepta altfel inspectoratul, desi obligatia didactica este de 6-8 ore ?
2. este obligatoriu ca titularii sa ii cedeze din orele de specialitate, iar ei sa fie obligati sa ia optionale pana la norma de 18 ore?
3. care este articolul de lege care reglementeaza aceste aspecte?
Mentionez ca respectivul director adjunct are actualmente si 5-6 ore suplimentare si intr-o alta scoala decat cea in care este titular, iar orele pe care este titular sunt predate de un alt suplinitor,
4.daca unul din titulari nu doreste sa aiba optionale, poate fi obligat in vreun mod legal sa faca acest lucru?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mariana Ganea , utilizator 21:36, 19 Februarie 2019
As dori sa aflu si eu raspunsuri la aceste intrebari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare decizie de detaºare în interesul învãþãmântului dcaliman dcaliman Sunt titular în învăţământ la o şcoala aflata la 20 km de domiciliu, la şcoala din loc. de domiciliu sunt clase simultane, şi pe catedra in ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva legal pentru a-mi recupera postul? Autor Autor Buna ziua! Doresc sa actionez in justitie ISJ-ul si scoala unde am incadrearea pentru refuzul de a ma primi pe post. Am sa expun in mare situatia data si ... (vezi toată discuția)
Director adjunct mariamocanu mariamocanu directorul adjunct la o unitate de invatamant preuniversitar poate efectuat ore suplinite? (vezi toată discuția)