avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda abuziva...cred
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda abuziva...cred

Buna seara! Am luat o amenda in valoare de 360 ron din pricina ca circulam pe o strada aglomerata din iasi si la putina neatentie m-am incadrat pe banda care este destinata virajului la stanga. Semaforul fiind rosu pt. inainte, ca sa nu blochez banda m-am repliat in fata celorlalte masini care asteptau la semafor pentu verde. Un domn agent depolitie m-a oprit , a cerut actele la control, a plecat cu ele, dupa care mi-a spus ca am depasit coloana ,actele fiind deja in masina rutierei la completat amenda. Martor nu am pt ca eram singura in masina. Ce pot sa fac acum? Amenda mi se pare exagerata, plus de asta sunt studenta si ma intretin singura. Procesul verbal nu este completat deloc citet, si in cautarile mele pe internet am descoperit ca amenda nu este de 360 ron cum este scris , ci mai mica! Va rog un sfat! Eventuam am si poza la procesul verbal
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2009
cristinatomniuc, utilizator
Cel mai recent răspuns: madriann , utilizator 18:19, 22 Octombrie 2009
Art. 101 alin. (1) pct. 16 prevede: "Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută in clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvarşite de persoane fizice:
16. nerespectarea regulilor privind circulaţia pe benzi;

Clasa a III de sanctiuni prevede 6 ... 8 puncte-amenda, adica amenda de 360 ... 480 lei. Prin urmare sunteti norocoasa. Vi s-a aplicat amenda minima.
annajanette a scris:

eu am luat amenda si puncte de penalizare ptr clacson.


:O pe asta n-am mai auzit-o #-o
OUG195/2002(A)
ART. 100
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
2. nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonora de catre conducatorii de vehicule, cu exceptia celor care conduc autovehicule prevazute la art. 32 alin. (2) lit. a) si b);

Nah ca acum ati citit-o!=D>

Sunteti off-topic (adeca' ati gresit topic-ul :"> )....cu mine, imediat, suntem 3 off-topic =D>

Aia e legea da, dar tot in lege se permite folosirea claxonului pentru evitarea unui pericol imediat. Ma mir ca ati acceptat respectivul PV... (cateodata "vad" o pisicuta care traverseaza in loc nepermis drumul...cum, nu ati vazut-o? :"> ) ;)

LE:
RA OUG 195/2002:
(2) Semnalizarea cu mijloacele de avertizare sonora nu poate fi folosita în zonele de actiune a indicatorului „Claxonarea interzisa”.
(3) Se excepteaza de la prevederile alin. (2):
a) conducatorii autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara când se deplaseaza în actiuni de interventii sau în misiuni care au caracter de urgenta;
b) conducatorii autovehiculelor care folosesc acest semnal pentru evitarea unui pericol imediat.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
madriann, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda abuziva? franky franky Buna ziua, Astazi am primit procesul verbal si am impresia ca amenda e abuziva. Am virat la stanga de pe banda obligatorie de dreapta si am fost oprit ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto sector 6 vasta vasta In data de 02.09.09 am parcat masina pe o asa-zisa trecere de pietoni (abia se mai vedea vopseaua, nu era indicator de trecere de pietoni, pe mijlocul ei era o ... (vezi toată discuția)
Solicit consiliere : politia nu are probe si susine ca am trecut pe rosu puma_09 puma_09 Buna, Am trecut pe galben la semafor , insa politistul a zis ca a fost rosu, desi nu a vazut semaforul in sine pentru ca dansl se afla dupa colt in ... (vezi toată discuția)