avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 202. Sesiune practică cu Adrian Bența

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Neplata contributiei la sanatate si pensie ceruta in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Neplata contributiei la sanatate si pensie ceruta in instanta

Buna seara! Exista posibilitatea sa cer in instanta,neplata contributiei la sanatate si pensie? Adica oricum platesc din buzunar cand merg la medic pt orice,absolut orice. Asa ca de ce sa mai platesc si contributia din salar? Am si asigurare privata. La urma urmei ar trebuii sa fie optional si nu obligatoriu!!! La fel si cu pensia,ar trebuii sa fie optional si nu obligatoriu. Adica sa decid eu ce fac cu banii mei si unde ii dau,nu sa fie obligatoriu!!! Si referitor la impozite. Inteleg ca venitul este impozabil,pentru ca de acolo se platesc functionarii publici. Dar impozit pe masina,pe casa,pe teren? Adica o fi lege dar mie mi se pare un abuz iar logica mea imi spune ca defapt venitul ne este impozitat de mai multe ori in acest fel!!!! Va multumesc anticipat! Astept raspunsurile d-voastra,o seara buna!
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Dinu_Aurelian , utilizator 18:50, 9 Februarie 2018
Nimeni nu va poate opri de a va adresa instantei de judecata. Nu sunteti singura persoana care ar dori sa actioneze de aceasta maniera. Totusi, nu cred ca veti avea mari sanse de reusita. Speta poate parea interesant de sustinut, dar cred ca mai mult la nivel teoretic.
Dar daca am actiona mai multi,ca o asociatiea sau ONG...credeti ca lucrurile ar sta altfel?
Aveti aceasta posibiliate. Se numeste initiativa legislativa si este amintita de articolul 74 din Constitutie.
Ok! Va multumesc pt raspuns! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara! Exista posibilitatea sa cer in instanta,neplata contributiei la sanatate si pensie? Adica oricum platesc din buzunar cand merg la medic pt ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar DanTur DanTur Buna Ziua ! Sunt nou pe aici si as dori un raspuns la o chestiune de impozitare : Am o societate cum au multi din Romania pe care am infiintat-o de dragul de a ... (vezi toată discuția)
De la norma de venit la sistem real MikePort MikePort Buna ziua, Dupa ultimele modificari se pare ca e sigur ca din 2012 nu va mai exista norma de venit in domeniul IT, indiferent de judet. Trecand de la norma ... (vezi toată discuția)