avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Personal trimis in Spania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Personal trimis in Spania

Buna seara. Am tot citit despre delegarea sau detasarea personalului in tarile UE. Nu am gasit nici un raspuns concret pentru situatia societatii noastre.
Avem personal necalificat si contract cu o societate din Italia .
Aceasta societate are o lucrare in Spania , intr-o fabrica de hartie unde noi trebuie sa trimitem personalul? Cum este corect sa procedam? Delegam personalul?
Pentru detasare nu putem obtine formularul A1 ptr ca nu desfasuram activitate pe teritoriul Romaniei.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:45, 10 Februarie 2018
V-ati interesat daca Spania accepta delegarea ?
Nu accepta delegarea. In cazul acesta cum pot proceda cu personalul?
Sau nu putem lucra acolo?
Numai prin detasare ... altfel nu vad alta solutie.
Ok. Multumesc
Buna ziua,
Orice activitate desfasurata pe teritoriul unui stat membru UE in temeiul unui contract de prestari servicii reprezinta detasare transnationala. Aici se include atat notiunea de delegare cat si cea de detasare, conform Codului Muncii.
Incercati sa obtineti contracte de prest servicii si pe teritoriul Romaniei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2018
Florin Cioca, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca un angajat este delegat intr-un stat ue pt. a ... financial saguarotech financial saguarotech Buna ziua! Daca un angajat este delegat intr-un stat UE pt. a desfasura activitatea in beneficiul firmei din Romania unde este angajat cu contract individual ... (vezi toată discuția)
Firma nou infiintata care doreste sa presteze servicii de constructii pe teritoriul republicii italiene. cristinarosu01 cristinarosu01 Buna ziua. As dori si eu cateva informatii, o firma nou infiintata cu 2asociati doreste sa incheie un contract cu mai multe firme din italia. Acum problema se ... (vezi toată discuția)