avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... raspundere contractuala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

raspundere contractuala

Buna ziua,
Rog un sfat in urmatoarea speta: un avocat a incheiat cu mine contract de reprezentare la fond intr-un dosar. Contractul este cel cadru, a incasat toti banii in avans. Cererea de chemare in judecata a fost atat de superficial intocmita incat a fost respinsa pe exceptia necompetentei generale a instantelor de judecata. Spun superficial pentru ca a actionat contra propunerilor mele si a refuzat sa mentioneze anumite aspecte in respectiva cerere. Deci noi nu am apucat sa ne judecam. Acum imi cere o alta suma de bani ca sa scrie apelul si considera contractul initial ca fiind incheiat din partea sa. Onorariul initial este oricum mai mare decat pretul pietei in dosare similare. Va intreb acum: cat costa o cerere de chemare in judecata simpla, pentru care nu s-a studiat niciun document decat buletinul si un act de la primarie(nimic altceva)??? Considerati ca pot castiga un proces in instanta pentru returnarea unei parti din onorariu? Cum trebuie sa procedez si cui ar trebui sa ma adresez in conditiile in care ma simt pur si simplu escrocata, si am si hotararea care s-o demonstreze.
PS: tin sa precizez ca "munca" avocatului are 3-4 pagini font 14, din care partial e copy-paste iar onorariul pentru reprezentare in proces fond e o suma destul de mare din 4 cifre !!
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
adema1980, utilizator

Alte discuții în legătură

Raspundere contractuala adema1980 adema1980 Buna ziua, Rog un sfat in urmatoarea speta: un avocat a incheiat cu mine contract de reprezentare la fond intr-un dosar. Contractul este cel cadru, a incasat ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes - cand si cum se stabileste? sunt obligata sa platesc? simo77 simo77 Buna seara,as dori sa stiu cand se stabileste onorariul de succes,eu am platit integral onorariul av dar procesul va mai dura probabil cel putin jumatate de an ... (vezi toată discuția)
Un alt onorariu dupa declinarea cauzei? selciuk selciuk Daca sa facut declinarea competentei de la Judecatorie catre Tribunal . Eu avand avocat ,acum e posibil ca avocatul sa imi ceara Onorariu pentru ca sa facut ... (vezi toată discuția)