avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Un alt onorariu dupa declinarea cauzei?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Un alt onorariu dupa declinarea cauzei?

Daca sa facut declinarea competentei de la Judecatorie catre Tribunal .
Eu avand avocat ,acum e posibil ca avocatul sa imi ceara Onorariu pentru ca sa facut Mutarea la Tribunal
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:39, 1 Decembrie 2015
Buna seara! In functie de clauzele contractului deja existent , avocatul are posibilitatea incheierii unui nou contract de asistenta juridica.
Daca contractul a fost incheiat pt a va reprezenta in fata judecatoriei si dosarul a fost declinat la tribunal, atunci este necesara incheierea unui alt contract pt tribunal.

Din ce cauza s-a declinat la tribunal ? A fost gresit introdusa actiunea la judecatorie? Cine a introdus actiunea ?
Admite excepţia necompetentei materiale a Judecătoriei Constanţa, invocată din oficiu de instanţa de judecată. În baza art. 50 c.p.p. rap. la art. 36 alin. 1 lit. a) c.p.p. , declină competenta de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Constanţa.

Am fost arestat apoi mau eliberat ,au schimbat incadrarea juridica acum spun ca nu mai e de competenta Judecatoriei si lau plasat la Tribunal dosarul.

Intrebarea mea e ce pot face acum ce cale de atac am.

Corect inteleg ca nu a fost de competenta lor dar dupa 8 luni ?
Mai ales ca schimbarea incadrari a venit dupa 8 luni.

Incadrarea juridica find schimbata : Din inselaciune ( care judecatoria ne-a dat termen de inpacare si care au acceptat) in trafic de influenta .
Dar cum ,eram 3 baieti din care 2 cu incadrare inselaciune si unu complice la inselaciune , complicele a primit Neinceperea bine inteles ca ia acceptat impacarea pe inselaciune iar pe ceilati 2 le-a schimbat incadrarea in trafic de influenta .
In mod normal ar fi trebuit ca complicele sa fie complice la trafic ,dupa schimbare.

Astept pareri in acest sens.
In primul rand conteaza ce onorariu ati platit.
In caz de onorariu mare avocatul vine si la tribunal din moment ce este in aceeasi localitate si nu in alta localitate situata la sute de km.
Este un aspect care tine si de etica.

Daca ati platit un onorariu mic depinde ce clauze contractuale aveti,

Dosarul ajungand la o instanta superioara sub aspectul competentei materiale complexitatea cauzei poate fi diferita si aparile mult mai variate decat cum estimase avocatul initial ceea ce poate fi de natura sa schimbe cuantumul onorariului de avocat achitat initial.
Practic v-ati inteles contractual pe un proces la judecatorie si acesta a ajuns la tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declinare competenta dupa 8 luni- cale de atac? selciuk selciuk Admite excepţia necompetentei materiale a Judecătoriei Constanţa, invocată din oficiu de instanţa de judecată. În baza art. 50 c.p.p. rap. la art. 36 ... (vezi toată discuția)
Concluzii scrise Andr33agav Andr33agav Buna ziua, Instanta a dispus urmatoarele: Amână pronunţarea la data de ...., pentru a se depune concluzii scrise pe excepţia necompetenţei teritoriale ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta cand debitor este o primarie anouk ++ anouk ++ Buna ziua. Am depus o actiune la judecatorie in temeiul OG5/2001 , debitor find o primarie cu care am avut un contract de executie a unor lucrari si care acum ... (vezi toată discuția)