avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Declinare competenta dupa 8 luni- cale de atac?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Declinare competenta dupa 8 luni- cale de atac?

Admite excepţia necompetentei materiale a Judecătoriei Constanţa, invocată din oficiu de instanţa de judecată. În baza art. 50 c.p.p. rap. la art. 36 alin. 1 lit. a) c.p.p. , declină competenta de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Constanţa.

Am fost arestat apoi mau eliberat ,au schimbat incadrarea juridica acum spun ca nu mai e de competenta Judecatoriei si lau plasat la Tribunal dosarul.

Intrebarea mea e ce pot face acum ce cale de atac am.

Corect inteleg ca nu a fost de competenta lor dar dupa 8 luni ?
Mai ales ca schimbarea incadrari a venit dupa 8 luni.

Incadrarea juridica find schimbata : Din inselaciune ( care judecatoria ne-a dat termen de inpacare si care au acceptat) in trafic de influenta .
Dar cum ,eram 3 baieti din care 2 cu incadrare inselaciune si unu complice la inselaciune , complicele a primit Neinceperea bine inteles ca ia acceptat impacarea pe inselaciune iar pe ceilati 2 le-a schimbat incadrarea in trafic de influenta .
In mod normal ar fi trebuit ca complicele sa fie complice la trafic ,dupa schimbare.

Astept pareri in acest sens.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:24, 26 Noiembrie 2015
E logic ce spuneți dar pot exista mai multe variante.

Încercați sa va faceți apărarea cum credeți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un alt onorariu dupa declinarea cauzei? selciuk selciuk Daca sa facut declinarea competentei de la Judecatorie catre Tribunal . Eu avand avocat ,acum e posibil ca avocatul sa imi ceara Onorariu pentru ca sa facut ... (vezi toată discuția)
Art. 278 indice 1 alin 8 lit b.....admitere partiala si judecarea pe fond de acelasi complet cassy cassy acesta este solutia: Solutie: În temeiul art. 278 1 al. 8 lit. b cod procedură penală admite in parte plângerea formulată de petenta (date). ... (vezi toată discuția)
Hotarare casata de curtea de apel, declinare competenta fond elena_1234 elena_1234 Am urmatoarea speta: Am dat in judecata o institutie pt 2 capete de cerere: 1) nenominalizare persoana de catre consiliul de administratie pt grupa a II-a ... (vezi toată discuția)